Dolar
32.26
Euro
34.74
Altın
2,361.01
ETH/USDT
2,906.70
BTC/USDT
60,874.00
BIST 100
10,218.58
Gündem, arşiv

Terör örgütlerine operasyon: 23 gözaltı

Çeşitli illerde terör örgütlerine yönelik operasyon düzenlendi, 23 kişi gözaltına alındı.

05.08.2015 - Güncelleme : 05.08.2015
Terör örgütlerine operasyon: 23 gözaltı

ANKARA

Şişli Okmeydanı'nda terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Okmeydanı Mahmut Şevketpaşa mahallesinde tespit edilen 2 adrese özel harekat polisleriyle operasyon düzenledi. Bomba imha uzmanlarının da katıldığı operasyonda bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon düzenlenen adreslerde polis ekipleri ve bomba imha uzmanları uzun süre arama yaparken operasyon hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Gözaltına alınan zanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Adana

Adana'da da terör örgütleri PKK ve DAEŞ'e yönelik helikopter destekli operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan istihbarat çalışmaları sonucu belirlenen farklı mahallelerdeki 11 ayrı adrese sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat, çevik kuvvet ve asayiş ekiplerinin katıldığı, polis helikopterinin destek verdiği operasyonda, terör örgütleri PKK ve DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Şanlıurfa

Siverek ilçesinde, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, YDG/G üyesi oldukları öne sürülen 13 kişi yakalandı. 

Şüphelilerin ikametgahlarında bir ruhsatsız tabanca, bir kurusıkı tabanca, örgütsel doküman ile bir miktar havai fişek ele geçirildi.

Van'da 2 gözaltı

Van'ın Gevaş ilçesinde askeri araca bombalı saldırıda bulunduğu iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün Gevaş'ta İlçe Jandarma Komutanlığına giden askeri araca, Karşıyaka Mahallesi'nden geçişi sırasında düzenlenen saldırının ardından, çalışma başlattı.

Kent merkezindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon yapan ekipler, saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla 2 zanlıyı yakaladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın