Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,124.90
BTC/USDT
63,123.00
BIST 100
9,915.62
Gündem, arşiv

2013'e coşkulu karşılama

Türkiye, 2013 yılını coşkuyla karşıladı, kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

31.12.2012 - Güncelleme : 31.12.2012
2013'e coşkulu karşılama

İSTANBUL

İstanbullular, 2013 yılına Taksim Meydanı ve Nişantaşı'ndaki kutlamalarla girdi. 

Yılbaşı için özel olarak süslenen Nişantaşı ve ışıklandırılan Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi, akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşmaya başladı. Saatler gece yarısına yaklaştıkça kutlamaların yapıldığı alanlar tamamen doldu. 

Vatandaşlar, İstiklal Caddesi'ndeki gösterileri izleyerek eğlenirken, çok sayıda vatandaş da yılbaşı kutlaması için eğlence mekanlarını doldurdu. 

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi kapsamında trafiğe kapatılan Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar, Cumhuriyet Anıtı çevresinde toplanıp, yeni yıla hep birlikte geri sayım yaparak girdi. Turistler de kutlamalara katılarak yeni yıla ''Merhaba'' dedi ve zaman zaman şarkı söyledi. 

Nişantaşı'ndaki kutlama 

Yılbaşı için günler öncesinden Rus besteci Çaykovski'nin Fındıkkıran Balesi'nden esinlenerek dev kurşun askerler, oyuncak ayıcıklar, Noel Babalar ve hediye paketleri ile süslenen Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi de yılbaşını kutlamak isteyenlere ev sahipliği yaptı.
 
Oluşturulan platformda DJ performansları sergilenirken, kutlamaya katılanlar müzik eşliğinde dans ederek, yeni yıl coşkusunu yaşadı. 

Işık ve lazer şovları düzenlenen, konfeti ve yapay kar yağdırılan Nişantaşı'nda yeni yıla girilirken havai fişek gösterisi de yapıldı. 

Dans ederek eğlenen coşkulu kalabalık, saatler 00.00'ı gösterdiğinde hep bir ağızdan 10'dan geriye sayarak, yeni yıla ''Merhaba'' dedi. 

Kutlama sırasında kalabalık nedeniyle bazı kişiler, ezilme tehlikesi atlattı. 

Güvenlik önlemleri

İstanbulluların yılbaşını huzur içinde geçirebilmesi için 5 bin polis görev yaptı.
 
Görevli 5 bin polisin yarısı Nişantaşı ve Taksim çevresinde görev alırken, polislerin 640'ı güven timlerinden oluştu. Milli Piyango satıcısı, Noel Baba, ayakkabı boyacısı, çöpçü ve simitçi kılığındaki polisler, kapkaç, taciz ve meydana gelebilecek diğer olumsuz olaylara anında müdahale etmek amacıyla sürekli çevreyi gözetledi. 

HD kalitesinde çekim yapabilen çok sayıda kamerayla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi sürekli izlenerek, kameraların bağlı olduğu komuta merkezi MOBESE aracı Taksim Meydanı'nda konuşlandırıldı. 

Öte yandan, polis ekipleri değişik nedenlerden 8 kişi hakkında işlem yaptı. 

Başkentliler Kızılay'da buluştu

Ankara'da yeni yılı kutlamak isteyen vatandaşlar Kızılay ve çevresinde bir araya gelerek eğlendi.

Yeni yıla Kartepe Kayak Merkezi'nde girmeyi tercih eden tatilciler, yol kenarında yaktıkları ateşin  etrafında zaman geçirdi.

Yapay kar yağdırdılar

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen açık hava partisine katılan Antalyalılar, yeni yıla ''yapay kar'' altında girdi.

Yine Antalya'da kendilerine ''Yaz-kış denize girenler grubu'' adı veren bir grup vatandaş, 2013 yılını denizde karşıladı.

Zonguldak'ta bir kişi 11 derece deniz suyu sıcaklığı bulunan Karadeniz'e girerek yılbaşını kutlarken Denizli'de bir genç, 2012'nin son saatlerinde kız arkadaşına sürpriz evlenme teklifinde bulundu.

Madende pasta kestiler

Zonguldaklı ve Rizeli maden işçileri de yeni yılı yerin metrelerce altında karşıladı.

Zonguldak'ın Gelik beldesinde faaliyet gösteren özel bir madencilik şirketine ait kömür ocağında gece mesaisinde çalışan maden işçileri, saatler gece yarısını göstermeden önce girdikleri ocak içinde oluşturdukları sofrada pasta kesti.

Rize Valisi Nurullah Çakır da Çayeli Bakır İşletmeleri'nde çalışan işçilerle yerin 530 metre altında 2012 yılının son cevherini çıkardı. İşçilerle birlikte yeni yıl pastası kesen Çakır, daha sonra tulum eşliğinde madencilerle birlikte horon oynadı.

Uludağ ve Kapadokya'da coşkulu kutlama

Bursa Uludağ, bu yıl da yılbaşı için yerli ve yabancı turistlerin en gözde mekanı olurken,  yeni yılı Uludağ'da karşılayan Rus turistler 2013'e Türkiye'den 2 saat önce ülkeleriyle birlikte girdi.

Diyarbakır'da ise eğlence mekanlarını tercih eden vatandaşlar yeni yılı halay çekerek kutladı.
 
Nevşehir Kapadokya'da da turistler yeni yılı yer altı eğlence merkezlerinde folklor gösterileriyle karşıladı.

Gökyüzüne dilek feneri bıraktılar

Eskişehirliler, 2013 yılına İsmet İnönü Caddesi'nde eğlenerek girdi. Kutlamalara, havai fişek gösterisi renk kattı. 

Bu arada bazı vatandaşlar, Porsuk Çayı kenarında gökyüzüne dilek feneri bıraktı.

Yeni yıla sağanak altında merhaba

Bodrum'da yüzlerce kişi 2013 yılına sağanak yağış altında girdi. Yeni yıla girmeye yaklaşık bir saat kala ilçede sağanak yağış etkili oldu. Meydanda toplanan yüzlerce kişi sağanak yağışın altında eğlenceye eşlik etti. 

2013'ten ''eş'' bekliyorlar

2012 yılında yeni yüze kavuşan Uğur Acar ile Turan Çolak, Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği tarafından düzenlenen yılbaşı kutlamasına katıldı.

Türkiye'nin ilk yüz nakli olan Uğur Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 yaşına girdiğini ve 2013'te evlenmek istediğini söyledi.

Çolak da 2012 yılında yeni bir yüzle hayatının değiştiğini 2013'te de yuva kurmak istediğini dile getirdi.

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın