Dolar
32.25
Euro
34.79
Altın
2,343.53
ETH/USDT
2,944.20
BTC/USDT
62,555.00
BIST 100
10,055.98
Spor, spor gündemi, Basketbol

İki takımla katılacağız

Basketbol'da FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final'ine Fenerbahçe ve Galatasaray da katılacak.

17.03.2013 - Güncelleme : 17.03.2013
İki takımla katılacağız

İSTANBUL

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonu, yarın Rusya'nın Ekaterinburg kentinde başlayacak.

Ekaterinburg takımının ev sahipliğinde, 18-24 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Türkiye'den Fenerbahçe ile Galatasaray'ın da şampiyonluk mücadelesi vereceği Sekizli Final'de, ilk olarak takımlar dörderli iki grupta mücadele ederek yarı finale kalmaya çalışacak.

A Grubu'nda Galatasaray, ev sahibi Ekaterinburg, Slovakya'dan Good Angels ve Polonya'dan Polkowice'yle, B Grubu'nda ise Fenerbahçe, Rusya'dan Sparta&K Moskova Region, Fransa'dan Bourges Basket ve İtalya'dan Famila Schio takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

Grupları ilk iki sırada bitirecek takımlar, çapraz eşleşmeyle yarı finalde karşılaşacak ve bu maçları kazanan ekipler de finale yükselecek.

Geçen yıl Galatasaray'ın ev sahipliğinde, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonunu İspanya'nın Ros Casares takımı şampiyon tamamlamış, Fenerbahçe dördüncü, Galatasaray ise beşinci sırada kendisine yer bulmuştu.

bir ilki gerçekleştirmek istiyor

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde şampiyon olarak, Türkiye'de büyük bir ivme kazanan kadın basketbolunda bir ilki gerçekleştirmek istediklerini söyledi.


Akın, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde yarın başlayacak Sekizli Final'le ilgili, tüm hazırlıkları yaptıklarını belirtti. Akın, ''Kupayı çok istiyoruz. Yeterli gücümüz var ve tecrübeye sahibiz. Her türlü organizasyonumuz da yapıldı. Türkiye'de kadın basketbolu büyük bir ivme kazandı. Olimpiyatlara gitmemiz ve elde ettiğimiz derece bir ilkti. Biz de bir ilki gerçekleştirerek FIBA Avrupa Ligi'nde kupayı almak istiyoruz'' diye konuştu.

Hedef ütopik değil

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun ise FIBA Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonunda şampiyonluğu hedeflediklerini söyledi.


Memnun, Rus ekibi Ekaterinburg'un ev sahipliğinde düzenlenen Sekizli Final'de Avrupa'nın en iyi takımlarının mücadele edeceğini dile getirdi.

Memnun, ''Buraya gelen 8 takım da çok iddialı ve kuvvetli. Adım adım gitmemiz lazım. Herkesin şansının olduğunu düşünüyorum. Günlük performanslar, oyuncuların form ve sağlık durumları gibi şeyler burada belirleyici olacak'' diye konuştu. 


Sekizli Final'de kendilerine yüksek bir hedef koyduklarını anlatan Memnun, ''Ekaterinburg'da şampiyonluk istiyoruz. Bu takım bunun için kuruldu. Motivasyonumuz ve inancımız tam. Kalitemizin de olduğunu düşünüyorum. İnşallah kazanacağız. Bu hedefin ütopik olduğunu düşünmüyorum ama zor bir hedef olduğunu biliyorum'' değerlendirmesini yaptı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın