Dolar
32.32
Euro
34.89
Altın
2,214.47
ETH/USDT
3,602.80
BTC/USDT
71,458.00
BIST 100
9,048.67
Dünya, arşiv

Ermenistan Azerbaycan cephe hattında çatışma: 4 şehit

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan 4 askerin şehit olduğu bildirildi.

02.08.2014 - Güncelleme : 02.08.2014
Ermenistan Azerbaycan cephe hattında çatışma: 4 şehit

BAKÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermeni ordusunun cephe hattının farklı bölgelerinde 73 kez ateşkes ihlali yaptığı, Ağdam ve Ağdere bölgesinde Azerbaycan mevzilerine yaklaşmaya çalışan Ermeni askerleriyle çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Şiddetli çatışma sonrasında Ermeni askerlerin kayıp vererek geri çekildikleri, Azerbaycan ordusundan da 4 askerin şehit olduğu kaydedildi. 

Bakanlık yetkilileri, şehit askerlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerini iletirken, Ermeni provokasyonuna karşı önlem alındığı ve sınır hattındaki durumun Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin kontrolü altında olduğu belirtildi.

Azerbaycan ordusu, çıkan çatışmalarda 8 askerini kaybetmişti. 

Azerbaycan savaş uçakları cephe hattı üzerinde uçuyor

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmalarda 12 Azeri askerin şehit olmasının ardından Azerbaycan savaş uçakları, cephe hattı üzerinde uçuşlar gerçekleştiriyor.

Cephe hattında gerginliğin artması üzerine havalanan Azerbaycan uçak ve helikopterlerinin, Terter ve Ağdam bölgelerinde uçuş yaptıkları belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından AA'ya yapılan açıklamada, uçak ve helikopterlerin havalandığı doğrulanırken, uçuşların planlı olduğu ve atış yapılmadığı kaydedildi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan ve 12 Azerbaycan askerinin şehit olmasıyla sonuçlanan çatışmalarla ilgili taziyede bulunarak, yaşanan gelişmelerin, bölgenin barış ve istikrarı açısından Yukarı Karabağ sorununa acil çözüm bulunması gereğini bir kere daha ortaya koyduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarındaki temas hattında son günlerde meydana gelen ve çok sayıda can kaybıyla sonuçlanan çatışmaları üzüntü ve endişeyle izlediği belirtilirken, "Çatışmalarda şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize rahmet, ailelerine ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz" denildi.

Yukarı Karabağ sorunun çözümsüzlüğünün devamının, hiç bir tarafın çıkarına hizmet etmediği ve bölge ülkeleri arasında iyi komşuluk ve işbirliğine imkan verecek bir ortamın oluşturulmasını engellediğine yer verilen açıklamada, "Bu olaylar Güney Kafkasya'da barış, istikrar ve işbirliğinin önünde en büyük engeli teşkil eden Yukarı Karabağ sorununa acil çözüm bulunması gereğini bir kez daha ortaya koymuştur" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin, bölgeye komşu ve Minsk Grubu üyesi bir ülke olarak, Yukarı Karabağ sorununun çözümü dahil, bölgede tam ve kapsamlı normalleşme yönündeki çabalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edeceği vurgulandı.

 


Muhabir: Ruslan Rehimov

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın