Dolar
32.57
Euro
34.97
Altın
2,341.04
ETH/USDT
3,151.70
BTC/USDT
64,542.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Lice'de polis ve jandarmaya saldırı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binalarına eş zamanlı saldırı düzenlendi.

10.08.2015 - Güncelleme : 10.08.2015
Lice'de polis ve jandarmaya saldırı

DİYARBAKIR

Diyarbakır Lice'de PKK'lı teröristlerce İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarına eş zamanlı silahlı saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, bir grup terörist, ilçedeki emniyet ve jandarma binalarına eş zamanlı olarak, uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı gerçekleştirdi.

Can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine örgüt üyelerinden bazıları olay yerinden bir araçla uzaklaştı.

Kaza yaptıkları aracı bırakıp kaçan örgüt üyeleri izini kaybettirdi.

Operasyon sürüyor

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saldırıların ardından araçla kaçan teröristlerin aracının devrildiği, bir süre yaya olarak kaçtıkları, ardından da gasp ettikleri 21 plakalı araçla olay yerinden kaçtıkları bildirildi.

Açıklamada, saldırısı sonrasında 1 roketatar, 3 el bombası, 2 hücum yeleği, 6 kalaşnikof şarjörü 1 el telsizi ele geçirildiği kaydedildi.

Olayla ilgili, şüpheli E.Y.'nin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, saldırılarda herhangi bir yaralanma ve can kaybı meydana gelmediği belirtildi.

Teröristlerin yakalanmasına yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

Bomba teröristin elinde patladı

Muş'ta eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist, teneke kutuya yerleştirdiği bomba düzeneğinin patlaması sonucu öldü.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensubu Sinan Soğuk (22), güvenlik güçlerine yönelik saldırıda kullanılmak üzere Muş'un Bulanık ilçesi kırsalında teneke kutuya yerleştirmeye çalıştığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralandı.

Erzurum'un Çat ilçesindeki devlet hastanesi önüne yaralı halde bırakılan Soğuk, ambulansla Erzurum'a getirilerek Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Müdahalelere rağmen kurtarılamayan teröristin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın