Dolar
32.57
Euro
34.93
Altın
2,335.90
ETH/USDT
3,135.80
BTC/USDT
64,271.00
BIST 100
9,716.77
Dünya, arşiv, arşiv

Minik Serra'nın gözünün önünden babasının ölümü gitmiyor

Gazze'den tedavi için İstanbul'a getirilen 7 yaşındaki Serra Ahmed, saldırıda kaybettiği babasının kanlar içindeki görüntüsünü bir türlü unutamıyor.

23.08.2014 - Güncelleme : 23.08.2014
Minik Serra'nın gözünün önünden babasının ölümü gitmiyor

İSTANBUL - HANİFE SEVİNÇ

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralanan 7 yaşındaki Serra Ahmed, evlerine düzenlenen saldırı nedeniyle babasını kaybetti. Aynı saldırıda yaralanan ve Gazze'de geçirdiği 5 ameliyatın ardından tedavisine İstanbul'da devam edilen küçük kız, yaşadıkları nedeniyle psikolojik sorunlar yaşıyor.

Türkiye'ye getirilerek Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırılan 4'ü çocuk 18 yaralıdan biri olan kızına refakatçilik yapan Sawsan Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Gazze'ye yapılan saldırıda öğretmen eşi ve kızının yaralandığını söyledi.

 Ahmed, "Eşim ve kızım hastaneye kaldırıldı. Eşimin ayağı kesildi. Bir süre sonra vefat etti. Eşimin erkek kardeşi de aynı saldırıda öldü. Serra ise tüm vücudundan yaralandı. Sağ ayağı hiç hareket etmiyor. Baş parmağı kesildi. Gazze'de 5 ameliyat yapıldı. Durumu kötü olduğu için Türkiye'ye getirildi. Şu an iyi. Tedavisi devam ediyor" dedi.

Saldırı sırasında kızının babasının kucağında olduğunu dile getiren Ahmed, "Arabayla hastaneye giderken babasından akan kanları gördü. Babasının ölümüne tanık oldu. Kızımın psikolojik problemi var. Her şeyi hatırlıyor. 'Otururken her taraf kırmızı oldu' diyor. Sürekli babasından söz ediyor. Psikolojisi çok bozuk" diye konuştu.

Yine 16 yaşındaki büyük kızının da babasını o şekilde gördüğünü anlatan Ahmed, yaralı babasını hastaneye götüren oğlunun da ruh sağlığının iyi olmadığını dile getirdi.

Ailesinden 7 kişiyi kaybetti

Aynı serviste tedavi edilen 7 yaşındaki Maha Hamed'in ailesini de tanıdığını belirten Ahmed, onlarla aynı mahallede oturduklarını kaydetti.

Ahmed, bayramda yaşanan saldırıda annesi ve kardeşleri dahil ailesinden 7 kişiyi kaybeden Hamed'in yaralanan babasının tedavisinin Gazze'de sürdüğünü anlattı.

Omuriliğinden yaralanması sonucu boynundan altı felç olan Maha Hamed, vücudunu hareket ettiremiyor. Uzun süreli bir fizik tedavi görecek Hamed'in yanında dedesi olarak bildiği uzaktan bir akrabası bulunuyor.

"Hepsi bizim çocuklarımız" 

Aynı serviste tedavi gören 60 yaşındaki Naim Kannita da  iş yerinde otururken yandaki binaya yapılan saldırıda yaralandığını belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Herkesi vurdular. İnsanlar öldü. Olay anından bir şey hatırlamıyorum. Gözümü hastanede açtım. Gazze'de ilaç imkanı yoktu. Tedavi şartları yeterli olmadığı için buraya geldim. Sol ayağımda sorun var. Ayağımı hareket ettiremiyorum. Kalkamıyorum."

Kannita, yardımlardan dolayı Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Eşine refakatçilik yapan Kefa Kannita da "Ölen herkes bizim yakınımız sayılır. Her zaman aklımız Gazze'de. Hepsi bizim çocuklarımız" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın