Dolar
32.26
Euro
34.74
Altın
2,361.01
ETH/USDT
2,919.10
BTC/USDT
60,870.00
BIST 100
10,218.58
Politika, arşiv

Gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz

Başbakan Erdoğan, Soma'da maden kazasıyla ilgili, "İnşallah önümüzdeki saatlerde gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz'' dedi.

13.05.2014 - Güncelleme : 13.05.2014
Gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen 19. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nın ödül töreninde, Soma ilçesindeki kömür ocağında çıkan yangın sebebiyle vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa dileğinde bulundu.

Erdoğan, şu anda ocakta mahsur kalanların çıkarılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek "Bir kısmı çıkan kardeşlerimiz var, diğerleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Temennimiz odur ki diğer kardeşlerimizi kurtarabilme imkanını yakalarız. Tabii tüm ailelere, ölen kardeşlerimin ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralıların yine ailelerine aynı şekilde sabırlar temenni ediyorum" diye konuştu.

Haberi alır almaz bölgedeki tüm birimlerle kurtarma çalışmalarına başlandığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, çalışmaları yerinde koordine etmek için ekibiyle Manisa ve Balıkesir milletvekillerim aynı şekilde şu anda yoldalar. Bölgeye intikal ediyor. Mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması için de AFAD başta olmak üzere aynı şekilde kömür işletmelerini kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.