Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,121.40
BTC/USDT
63,026.00
BIST 100
9,915.62
Gündem, arşiv

Adana'da 8 gözaltı

Adana'da "yasa dışı dinlemelere" yönelik soruşturma kapsamında 2 emniyet müdürü ile istihbarat şubesinde görevli 5 polis memuru ve 1 emekli polis memuru gözaltına alındı.

08.04.2014 - Güncelleme : 08.04.2014
Adana'da 8 gözaltı

ADANA

Adana'da "yasa dışı dinlemelere" yönelik soruşturma kapsamında 2 emniyet müdürü ile istihbarat şubesinde görevli 5 polis memuru ve 1 emekli polis memuru gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yasa dışı dinlemelere yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde Adana'da sabah saatlerinde çalışma başlatıldı.

Güvenlik güçlerinin aralarında bazı emniyet mensuplarının ikametlerinin de bulunduğu çeşitli adreslerde arama yaptığı, daha önce istihbarat şube müdürü olarak görev yapan biri 2. sınıf, diğeri 3. sınıf iki emniyet müdürü ile istihbarat şubesinde görev yapan 5 polis memuru ve 1 emekli polisin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan polisler, Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltındaki 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin ile aralarında bir komiserin de bulunduğu daha önce istihbarat şubesinde görev yapmış 1'i kadın, 1'i emekli 6 polisin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

2. Sınıf Emniyet Müdürü Bilgin, istihbarat ve terörle mücadele şube müdürlüklerinden sorumlu emniyet müdür yardımcısı iken 20 Ocak'ta sosyal hizmetler ve polisevinden sorumlu emniyet müdür yardımcılığına atanmış, daha sonra Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda öğretmen emniyet müdürü olarak görevlendirilmişti.

Daha önce İstihbarat Şube Müdürü olan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Yetkin ise görev değişiklikleri kapsamında bir süre önce Evrak ve Arşiv Şube Müdürlüğü'ne atanmıştı.

Yasa dışı dinlemelere yönelik gazetelerde çıkan haberlerin ihbar kabul edildiği ve dinlenen bazı kişilerin şikayetleri üzerine çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın