Dolar
32.47
Euro
34.80
Altın
2,340.79
ETH/USDT
3,147.40
BTC/USDT
64,015.00
BIST 100
9,915.62
Dünya, arşiv

Mısır'da 3 günlük yas ilan edildi

Mısır'ın başkenti Kahire'nin 100 kilometre güney batısında çıkan çatışmada hayatını kaybeden 21 asker için ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildi.

19.07.2014 - Güncelleme : 19.07.2014
Mısır'da 3 günlük yas ilan edildi

KAHİRE

Mısır'ın başkenti Kahire'nin 100 kilometre güney batısında Farafra yolu üzerinde sınır güvenlik birliği ile teröristler arasında yaşanan çatışmada ölen asker sayısının 21'e yükseldiği, 4 askerin yaralandığı bildirildi.

Mısır ordu sözcüsü Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Bir grup terörist, Kahire'ye 100 kilometre uzaklıkta bulunan ve güneybatısında yer alan Farafra ovası yakınlarındaki bir sınır güvenlik noktasına saldırı düzenledi. Saldırıda teröristler ile sınır güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada mühimmat deposuna RPG mermisi isabet etmesiyle deponun patlaması sonucunda 21 asker öldü, 4 asker yaralandı" ifadelerini kullandı.

Çatışmada teröristlerden bazılarının da hayatını kaybettiğini belirten Semir, olay yerinde teröristlere ait patlatılmaya hazır 2 araç ve araçların içinde bir miktar silah ve mühimmat ele geçirildiğini kaydetti.

Emniyet kaynakları daha önce AA muhabirine verdikleri bilgide, Kahire-Farafra yolu üzerinde kaçakçılar tarafından orduya bağlı sınır güvenlik birliğine ağır silahlarla saldırı düzenlendiğini, olayda 20 askerin yaşamını yitirdiğini belirtmişlerdi.

Mısır Resmi Haber Ajansı'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde ise aralarında 25 askerin bulunduğu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydedilmişti.

Bölgede bulunan aynı noktaya kaçakçılar tarafından yaklaşık 3 ay önce düzenlenen saldırıda 5 Mısır askeri ve bir subay hayatını kaybetmişti.

Mısır'da 3 günlük yas ilan edildi

Mısır'ın başkenti Kahire'nin 100 kilometre güney batısında çıkan çatışmada hayatını kaybeden 21 asker için ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İhab Bedevi, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, çatışmada hayatını kaybeden 21 asker için bugünden itibaren ülke genelinde 3 gün yas kararı aldığını duyurdu.

Muhabir: Samih Gad Almola Elsayed Gad Almola - Ali Semerci - Ahmed es-Sersavi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın