Dünya, arşiv

Bangladeş'te Cemaat-i İslami lideri ve 13 kişiye idam cezası

Bangladeş'te, Cemaat-i İslami Partisi lideri Motian Maulana Rahman Nizami ve 13 kişiye silah kaçakçılığı iddiasıyla idam cezası verildi

30.01.2014 - Güncelleme : 30.01.2014
Bangladeş'te Cemaat-i İslami lideri ve 13 kişiye idam cezası

DAKKA 

Chittagong özel mahkemesinin idam cezası verdiği kişiler arasında eski Ev İşlerinden Sorumlu Bangladeş Devlet Bakanı Lutfozzaman Babar, eski İstihbarat Güçleri Genel Direktörü Tuğgeneral Rezzakul Haider Chowdhury, Ulusal Güvenlik İstihbaratı'nın Genel Müdürü Brig Gen de yer alıyor.

Nizami ve 13 kişi, 2004'te Bangladeş'te bir limanda yakalanan ve Hindistan'ın Assam eyaletinde faaliyet gösteren Assam Özgürlük Cephesi'ne gönderileceği iddia edilen 10 tır silah sebebiyle yargılanıyordu.

Nizami, verilen kararı ''adaletsiz'' olarak tanımladı ve temyize gideceğini söyledi. Nizami'nin avukatı Kumrul İslam da hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Polis, 1 Nisan 2004'te devlete ait Chittagong Üre Gübre Şirketi'nin iki gemisinde 10 tır dolusu silah bulmuştu. 2 Nisan'da polis gelişmiş silahlar, roketatar, el bombası, şarjör ve çok sayıda mermi ele geçirmişti.

Bangladeş'te yaklaşık iki ay önce Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla idam edilmişti.

Muhabir: Şeyma Tahan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın