Dünya

İsrail askerleri Batı Şeria'da 2 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'daki Guş Etzion Yahudi yerleşim yeri ile Tulkerm'de biri kadın 2 Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

01.12.2015 - Güncelleme : 01.12.2015
İsrail askerleri Batı Şeria'da 2 Filistinliyi öldürdü

Kudüs

KUDÜS/TULKERM

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'daki Guş Etzion Yahudi yerleşim yeri kavşağında İsrail güçlerinin 1 Filistinliye ateş açarak öldürdüğü belirtildi.

Söz konusu kişinin bıçaklama girişiminde bulunduğu iddia edildi. Olayda 1 Yahudi yerleşimcinin ise hafif yaralandığı iddia edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Tulkerm şehrinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli genç kızın olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edildi.

Görgü tanıkları, olayın Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus ve Tulkerm şehirleri arasındaki Annab kontrol noktası yakınında meydana geldiğini ve genç kızın yaralandıktan sonra saatlerce yerde yattığını ve kendisine hiçbir müdahale yapılmadığını söyledi.

Filistin Kızılayı yetkilileri AA muhabirine yaptıkları açıklamada, İsrail ordusunun, Kızılay ekiplerinin genç kıza müdahale etmesini engellediğini ifade etti.

Muhabir: Abdurrauf Arnavut


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.