Dünya

TİKA'dan Kenya'da sağlık hizmeti

TİKA'nın 2013'te üç hastane için temin ettiği ambulanslar sayesinde her yıl binlerce Kenyalıya sağlık hizmeti verildi.

02.07.2015 - Güncelleme : 02.07.2015
TİKA'dan Kenya'da sağlık hizmeti

ANKARA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Kenya'daki üç hastane için temin ettiği ambulanslarda binlerce kişiye sağlık hizmeti sağlandı.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Kenya'daki sağlık kurum ve kuruluşlarının ciddi altyapı, tıbbi ekipman ve kalifiye insan kaynağı problemiyle karşı karşıya olduğu hatırlatıldı.

Kenya'da özellikle sağlık alanındaki çalışmalara önem veren TİKA'nın 2013'te Makindu, Mariakani ve İjara hastanelerinin yetkililerine teslim ettiği üç tam donanımlı ambulansla binlerce hastaya hizmet verildi. 

Türkiye'nin temin ettiği ambulanslarda 2 bin 500'den fazla hamile kadın ve yaşlı, 3 binden fazla acil müdahale gerektiren hasta hizmet aldı. Ambulanslar sayesinde kırsal bölgelerde yaşayan kadınlara ulaşılarak, sağlıksız şartlarda doğum yapmalarının önüne geçildi.

Ambulanslar, bölgedeki sağlık taramalarında da aktif şekilde kullanıldı. Aynı proje kapsamında, sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan tıbbi ekipmanın modernizasyonu da yapıldı. 

Makindu ve Mariakani hastaneleri, trafik kazalarında ölüm oranlarının yüksek olduğu Nairobi-Mombasa şehirlerarası karayolu üzerinde,  İjara Hastanesi’nde de Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı kırsal kesimde bulunuyor.

Muhabir: Ahmet Esad Şani

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın