Dolar
38.59
Euro
43.73
Altın
3,358.61
ETH/USDT
1,807.20
BTC/USDT
94,451.00
BIST 100
9,112.19
Yaşam

Lezzet ustaları 'en iyi çiğ köfte'yi yapmak için yarıştı

Şanlıurfa İsot Festivali kapsamında, kentteki 13 lezzet ustası, yöreye özgü isot (pul biber) ve bulgur ile çiğ köftenin en iyisini yapmak için kıyasıya yarıştı.

08.10.2017 - Güncelleme : 09.10.2017
Lezzet ustaları 'en iyi çiğ köfte'yi yapmak için yarıştı Fotoğraf: AA/Rauf Maltaş

ŞANLIURFA

Şanlıurfa İsot Festivali (URFES) kapsamında en iyi lezzet ustaları arasında çiğ köfte yarışması düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen URFES kapsamında şehrin önde gelen 13 lezzet ustası, temel hammaddeleri yöreye özgü isot (pul biber) ve bulgur olan çiğ köftenin en iyisini yapmak için kıyasıya yarıştı.

Tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi yakınlarında gerçekleştirilen, yerli ve yabancı turistlerin de dikkatle izlediği yarışma, yaklaşık yarım saat sürdü.

Lezzetin duayenleri kendi taktik ve yöntemleriyle en iyi köfteyi yoğurabilmek için büyük çaba gösterdi.

Yedi kişiden oluşan jüri, köfteyi kıvamı, tadı, görünümü, tuzu ve katkı maddeleri oranına göre değerlendirdi.

Aralarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar'ın da bulunduğu ve birbirine çok yakın puan alan katılımcılardan birinci Birsen Narin, ikinci Özlem Üzgün, üçüncü ise Mücellem Esen oldu.

Yarışmanın ardından yoğrulan köfteler ise vatandaşlara ikram edildi.

Muhabir: Rauf Maltaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın