Dolar
32.57
Euro
34.93
Altın
2,317.31
ETH/USDT
3,142.50
BTC/USDT
64,212.00
BIST 100
9,722.09
Yaşam

İnsanları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla internet sitesi kurdu

biryudumkitap.com'un kurucusu Demir sitesinin gördüğü büyük ilgi karşısında şaşkınlık yaşadığını belirterek, "Memleket bu denli okumaya istekliymiş meğer, keşke daha önce yapsaydık" dedi.

Kaan Burak Şen  | 18.01.2016 - Güncelleme : 18.01.2016
İnsanları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla internet sitesi kurdu

Istanbul

İSTANBUL - KAAN BURAK ŞEN

İnsanları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla kurduğu biryudumkitap.com internet sitesinin gördüğü büyük ilgi karşısında şaşkınlık yaşadığını belirten Alparslan Demir, "Memleket bu denli okumaya istekliymiş meğer, keşke daha önce yapsaydık" dedi.

FOLX Dijital Reklam Ajansı'nın başkanı Alparslan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, biryudumkitap.com internet sitesinin sadece fikrinin ve stratejisinin kendisine ait olduğunu söyleyerek, "İşin gerisinde çok değerli bir ekip var. Edebiyat tarafı ile Bilal Tayfur, içerik tarafıyla Buse Arslan, kurumsal iletişim tarafı ile Taner Oğuz, teknoloji tarafı ile Faruk Aladağ ve sosyal medya tarafı ile Sadullah Bağ ilgileniyor" diye konuştu.

"En iyi pasajları seçiyoruz" 

Demir, kurdukları internet sitesinin amacının kitap okumak için zaman bulamadığından ve ne okuyacağını bilememekten yakınan insanlara yardımcı olmak olduğunu vurgulayarak, şunları paylaştı: 

"Kurduğumuz biryudumkitap.com aboneleri için edebiyat aşığı ekibimiz ile en iyi romanlardan ve hikayelerden pasajlar seçmeye çalışıyoruz. Cumartesi günleri şiir, pazar günleri ise edebiyat dergilerinden pasajlar paylaşıyoruz. Amacımız, insanların kitap okumama bahanelerini öldürmek. Biz hep Goethe'nin şu sözünü söylüyoruz okura, 'İnsan her gün bir parça müzik dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir tablo görmeli ve mümkünse birkaç mantıklı cümle söylemelidir.' Faydamız bu. Kitap kültürün kaynağıdır, bu kaynaktan bir yudum sunuyoruz okurlara." 


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.