Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,209.32
ETH/USDT
3,582.80
BTC/USDT
71,127.00
BIST 100
9,039.94
Gündem

Mardin'deki operasyonda yaralanan korucu şehit düştü

PKK'lı 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda yaralanan güvenlik korucusu Başçı, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Halil İbrahim Sincar, Muhammed Furkan Güneş  | 08.09.2019 - Güncelleme : 09.09.2019
Mardin'deki operasyonda yaralanan korucu şehit düştü

Mardin

Mardin'deki terör operasyonunda yaralanan güvenlik korucusu Evren Başçı (35) şehit düştü.

Ömerli Kömürlü Mahallesi ile Nusaybin Küçükkardeş Mahallesi arasında düzenlenen ve biri kadın 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda yaralanan güvenlik korucusu Başçı, tedavi gördüğü Mardin Devlet Hastanesinde tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Başçı'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınarak Artuklu ilçesi Sefa Mahallesi'ndeki aile mezarlığına getirildi.

Burada düzenlenen törende şehidin cenazesi katafalka konuldu, öz geçmişi okundu. Törende, şehidin ailesi ve yakınları Kürtçe ve Arapça ağıt yaktı.

Ömerli'de 4 Eylül tarihinde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Acar'ın babası Alaadin Acar, tören boyunca şehidin babası Abidin Başçı'nın elini bırakmadı.

İl Müftüsü İsmail Çiçek'in okuduğu duanın ardından şehit Başçı'nın cenazesi, helallik alınarak toprağa verildi. 

Mardin Valisi Mustafa Yaman, şehidin babası Abidin Başçı'ya Türk bayrağı verdi. 

Türk bayrağını alan baba Başçı, "Vatan sağ olsun, bayrak için canımızı her zaman vermeye hazırız. Pes etmek yok, dimdik ayaktayız." dedi. 

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ve Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir'in de katıldığı törende sık sık, "kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın