Gündem

Depremde kısmi çatlaklar oluşan Adıyaman Cezaevindeki hükümlü ve tutuklular naklediliyor

Elazığ'daki deprem sonrası kısmi çatlaklar oluşan Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki 814 hükümlü ve tutuklunun Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki cezaevlerine nakledilmeye başlandığı bildirildi.

Yıldız Aktaş, Fevzi Kemal Karagöz  | 25.01.2020 - Güncelleme : 25.01.2020
Depremde kısmi çatlaklar oluşan Adıyaman Cezaevindeki hükümlü ve tutuklular naklediliyor Fotoğraf: Orhan Pehlül /AA

Ankara

Depremde kısmi çatlaklar oluşan Adıyaman Cezaevindeki hükümlü ve tutuklular naklediliyor

Adalet Bakanlığınca, Elazığ'daki deprem sonrası kısmi çatlaklar oluşan Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki 814 hükümlü ve tutuklunun Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki cezaevlerine nakledilmeye başlandı. Hükümlü ve tutuklu yakınları Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde toplandı. ( Orhan Pehlül - Anadolu Ajansı ) 

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, deprem haberi alınır alınmaz Bakanlık bünyesinde kriz merkezi oluşturulduğu belirtildi. 

Bu kapsamda, deprem bölgesindeki adliye ve ceza infaz kurumlarında uzmanlar eşliğinde detaylı incelemeler yapıldığı ifade edilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"İncelenen bina ve kurumlarımızda küçük çaplı hasarlar görülmüş, herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bazı bölmelerde kısmi çatlaklar oluştuğu için 814 hükümlü ve tutuklu tedbiren Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki cezaevlerine nakledilmeye başlanmıştır."

"Önlem amaçlı mahkumlarımızı en yakın cezaevlerine naklediyoruz"

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, ceza infaz kurumunun önünde bir araya gelen ailelerle görüşerek, deprem nedeniyle infaz kurumunda bulunan hiçbir kişinin burnunun bile kanamadığını söyledi. 

Mahkum ve tutukluların bulunduğu alanlarda herhangi bir problemin olmadığını dile getiren Çevik, şunları kaydetti:

"Hepinizin malumu olduğu üzere cezaevimizde çatlaklar oluştu. Biz de devlet olarak önlemimizi alalım, tadilatımızı yapalım. Kimsenin burnu kanamasın diye önlem amaçlı mahkumlarımızı en yakın cezaevlerine naklediyoruz. Tüm mahkumlar gittikleri cezaevlerine varır varmaz yakınlarını arayacaklar. 

Herkese birer defa arayıp durumu bilgilendirmek için telefon hakkı tanınmıştır. Lütfen dedikodulara itibar etmeyin. Şu anda Bakanlığın mühendisleri de buradadır. En kısa süre içinde, yaklaşık 15 gün içinde tadilatı yapıp mahkumları geri getirteceğiz. Biz mahkumların çoğunluğunun Adıyamanlı olduğunun, ekonomik imkanlarının bulunmadığının ve ziyaretin başka illerde zor olacağının farkındayız. Gaziantep'in İslahiye ilçesi, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ve Şanlıurfa merkeze naklediliyor."

Çevik, duruşma günleri yakın tutuklular için de bir problem yaşanmayacağını belirterek, "SEGBİS ile yaparız. Yeteri kadar personelimiz var. Duruşmalarda nakilleri yapacağız. Hiçbir aksama olmayacak. O konuda rahat olun. Hiç kimsenin hak kaybı olmayacak. Mahkumlar bize emanettir. Onun için hassasiyet gösteriyoruz. Mahkumlar geçici olarak gönderilecek. Adıyaman'da yeni bir cezaevi kompleksi yapacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.