Dolar
41.04
Euro
47.79
Altın
3,396.69
ETH/USDT
4,624.60
BTC/USDT
112,331.00
BIST 100
11,359.01
Teknoloji, TEKNOFEST

TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Çanakkale'de başladı

Çanakkale'de 7 Eylül'e kadar sürecek TEKNOFEST Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, Gökçeada Havalimanı'nda başladı.

Burak Akay  | 27.08.2025 - Güncelleme : 27.08.2025
TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Çanakkale'de başladı Fotoğraf: Burak Akay/AA

Canakkale

Sabit Kanat kategorisinde düzenlenen ve "Savaşan İHA" ve "Kamikaze İHA" görevlerinden oluşan yarışmanın ilk gününde katılımcılara teknik bilgi verildi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Yazılımından donanımına kadar tamamı gençler tarafından tasarlanan İHA'ların teknik kontrolü yapılıyor.

Yarışma sorumlusu Şevval Çelik, gazetecilere, "TEKNOFEST 2025" kapsamında düzenledikleri yarışmayı Gökçeada Havalimanı'nda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yarışmada 40 finalist takımın yer aldığını anlatan Çelik, "Yarışmamızın bugün ilk günü. Ekiplerin teknik kontrollerini gerçekleştireceğiz. İlk gün ve yarın öğlene kadar teknik kontrol süreçleri tamamlandıktan sonra yarından itibaren ilk müsabaka süreçleriyle takımlarımız kendi tasarladıkları İHA'larla ve yazılımlarıyla yarışacak." diye konuştu.

Çelik, Gökçeada'da çok güzel bir atmosfer olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.