CHP'den yeni tüzük için öneri
CHP, hazırladığı tüzük taslağı için Kadın Kolları Başkanlığından öneri istedi.

CHP, hazırladığı tüzük taslağı için Kadın Kolları Başkanlığından öneri istedi.***
TBMM - Meltem Yılmaz
Kadın Kolları, aile içi şiddet uygulayan, cinsel tacizde bulunan, parti içinde cinsiyete dayalı ayrımcılık yapanın, partiden çıkarılmasını, kadınlara yüzde 33'lük kota uygulanmasını ve eşitlik kurulları oluşturulmasını istiyor.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na, kadın kolları başkanları, kadın hareketi alanında faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşları, akademisyenlerin de taleplerinin yer aldığı bir dizi öneride bulundu.
CHP Kadın Kollarının tüzük taslağına yönelik önerileri 16 madde olarak sıralanıyor.
Taslakta, siyasal ilkeler ve değerler başlığı altında yer alan CHP'nin ''kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesini'' hedeflediği maddesi, öneride genişletiliyor. Bu maddenin, ''Kadın erkek eşitliği temel bir haktır. CHP'nin kadın-erkek eşitliğine bakışı, eşitlik, özgürlük ve adalet ilkeleri çerçevesinde şekillenir'' şeklinde değiştiriliyor.
CHP Kadın Kollarının önem verdiği diğer bir başlık ise kadınlara yönelik kota uygulaması. Partinin katıldığı milletvekili genel seçimlerinde adayların tespitinde, Parti Meclisi, il, ilçe ve belde yönetim organlarının seçiminde, il genel ve belediye meclisleri üyelikleri için aday belirlemede, kongre ve kurultay delegesi seçiminde; en az yüzde 33 kadın kotası uygulanması talep ediliyor.
Tüzük taslağında bu oran yüzde 25 olarak belirtiliyor.