Dolar
39.76
Euro
46.58
Altın
3,335.33
ETH/USDT
2,473.00
BTC/USDT
107,670.00
BIST 100
9,418.52
Üç öğün tüketilen geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"
06.02.2014

Diyarbakır'ın en önemli damak tatlarından biri olan ciğer kebabı hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam yemeği olarak tercih ediliyor. Kentte sayıları her geçen gün artan kebap tezgahlarının birinde 41 yıldır ustalık yapan Mehmet Cengiz, sabahın ilk ışıklarıyla pişirilmeye başlanan "Ciğer Kebabı" yapımını AA muhabirine anlattı. Cengiz, elektriklerin zaman zaman kesilmesi nedeniyle lüks lambasıyla çalışıyor. (Abdülhamid Hoşbaş - Anadolu Ajansı)

Üç öğün tüketilen geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

Diyarbakır'ın en önemli damak tatlarından biri olan ciğer kebabı hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam yemeği olarak tercih ediliyor. Kentte sayıları her geçen gün artan kebap tezgahlarında sabahın ilk ışıklarında yaklaşık 40 kilo kuzu ciğeri kesilerek şişe geçiriliyor. (Serhat Çağdaş - Anadolu Ajansı)

Üç öğün tüketilen geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"
Fotoğraf: Abdülhamid Hoşbaş

Diyarbakır'ın en önemli damak tatlarından biri olan ciğer kebabı hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam yemeği olarak tercih ediliyor. Kentte sayıları her geçen gün artan kebap tezgahları ve ocakbaşı, sabahın erken saatlerinde açılıyor ve ilk müşterisine kahvaltıda "Ciğer Kebabı" lezzeti sunuyor. (Abdülhamid Hoşbaş - Anadolu Ajansı)

Üç öğün tüketilen geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"
Fotoğraf: Abdülhamid Hoşbaş

Diyarbakır'ın en önemli damak tatlarından biri olan ciğer kebabı hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam yemeği olarak tercih ediliyor. Kentte sayıları her geçen gün artan kebap tezgahlarında hazırlanan ve sabahın ilk ışıklarıyla pişirilmeye başlanan kebaptan yükselen dumanlar damak tadını bilenlere adeta davetiye çıkarıyor. (Abdülhamid Hoşbaş - Anadolu Ajansı)

Üç öğün tüketilen geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

Diyarbakır'ın en önemli damak tatlarından biri olan ciğer kebabı hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam yemeği olarak tercih ediliyor. Kentte sayıları her geçen gün artan kebap tezgahlarında hazırlanan ve sabahın ilk ışıklarıyla pişirilmeye başlanan kebaptan yükselen dumanlar damak tadını bilenlere adeta davetiye çıkarıyor. Kebabın yanı sıra taslarda servis edilen ayran ve közde biber, kebap severlerin vazgeçilmezi oluyor. (Serhat Çağdaş - Anadolu Ajansı)

Üç öğün tüketilen geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"
Fotoğraf: Abdülhamid Hoşbaş

Diyarbakır'ın en önemli damak tatlarından biri olan ciğer kebabı hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam yemeği olarak tercih ediliyor. Kentte sayıları her geçen gün artan kebap tezgahlarının birinde 41 yıldır ustalık yapan Mehmet Cengiz (sağda), sabahın ilk ışıklarıyla pişirilmeye başlanan "Ciğer Kebabı" yapımını AA muhabirine anlattı. (Abdülhamid Hoşbaş - Anadolu Ajansı)

Üç öğün tüketilen geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"
Fotoğraf: Abdülhamid Hoşbaş

Diyarbakır'ın en önemli damak tatlarından biri olan ciğer kebabı hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam yemeği olarak tercih ediliyor. Kentte sayıları her geçen gün artan kebap tezgahlarının birinde 41 yıldır ustalık yapan Mehmet Cengiz, sabahın ilk ışıklarıyla pişirilmeye başlanan "Ciğer Kebabı" yapımını AA muhabirine anlattı. Cengiz, elektriklerin zaman zaman kesilmesi nedeniyle lüks lambasıyla çalışıyor. (Abdülhamid Hoşbaş - Anadolu Ajansı)

Üç öğün tüketilen geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

Diyarbakır'ın en önemli damak tatlarından biri olan ciğer kebabı hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam yemeği olarak tercih ediliyor. Kentte sayıları her geçen gün artan kebap tezgahlarında hazırlanan ve sabahın ilk ışıklarıyla pişirilmeye başlanan kebaptan yükselen dumanlar damak tadını bilenlere adeta davetiye çıkarıyor. (Serhat Çağdaş - Anadolu Ajansı)

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler