
Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Yozgat'ın yöresel lezzeti arabaşı yemeği, yıllardır sofralardaki yerini koruyor. (Arşiv-08.06.2007) ( Seyfi Çelikkaya - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi de vurgulanıyor. Eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Bursa yıllardır konuklarını dünyaca ünlü "İskender Kebabı" ile ağırlıyor. (Arşiv-29.07.2009) ( Hüseyin Yesilkavak - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Yabancı turistlerin "Turkish Pizza" olarak adlandırdıkları Konya'nın geleneksel damak tadı etli ekmek, yöresel mutfaktaki tahtını korumaya devam ediyor. (Arşiv-10.12.2009) ( Murat Aslan - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Hatay mutfağının tescilli lezzetlerinden künefe yıllardır sofraları süslemeye devam ediyor. (Arşiv) ( Abdulgafur Kılıç - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Kars'ın yöresel lezzeti ayran aşı, asırlardır sofralarda yer almaya devam ediyor. (Arşiv-16.06.2016) ( Hüseyin Demirci - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Yüksek harlı ateşte pişirilmesinin yanı sıra içindeki kuzu eti, sirkesi, baharatı ve bol sarımsağı nedeniyle "içen hasta olmaz" denilen beyran, Gaziantep kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. (Arşiv-08.12.2016) ( Veli Gürgah - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Bursa'nın Orhangazi ilçesinde düzenlenen 17. Kadırga Şenlikleri'nde noter huzurunda gerçekleştirilen 68 kadının aynı anda mıhlama pişirerek rekor denemesi ile Guinness Rekorlar Kitabı başvuru yapıldı. (Arşiv22.07.2018) ( Musa Öztürk - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Gaziantepli hünerli ustalarının elinden Antep fıstığıyla da süslenerek hazırlanan Sütlü Zerde, damaklarda eşsiz tat bırakıyor. (Arşiv) ( Rıdvan Korkulutaş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Ustaların maharetli ellerinde zorlu ve meşakkatli bir sürecin ardından hazırlanan baklava, tezgahlarda müşterilere sunuluyor. (Arşiv-08.04.2021) ( Mehmet Akif Parlak - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Siirt'te kuzu, Bitlis'te keçi eti ile hazırlanan büryan kebabı iki ilin de paylaşılamayan lezzeti olmaya devam ediyor. (Arşiv-19.04.2021) ( Fecri Barlık - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Kuzey Makedonya'da, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği ev sahipliğinde yapılan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında seçkin lezzetler ve geleneksel tatların tanıtıldığı programda konuklara mercimek köftesi ikram edildi. (Arşiv-26.05.2022) ( Furkan Abdula - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Kuzey Makedonya'da, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği ev sahipliğinde yapılan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında konuklara zeytinyağlı biber dolması ikram edildi. (Arşiv-26.05.2022) ( Furkan Abdula - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Kayseri'nin yöresel yemeği tepsi mantısı yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmeye devam ediyor. (Arşiv-07.06.2006) ( Esma Küçükşahin - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Kendine has mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleriyle öne çıkan Şanlıurfa'nın 2018'de coğrafi işaretle tescillenen "Urfa lahmacunu" yöre halkı tarafından "kıymalı" olarak da adlandırılıyor. Soğanlı hazırlanan lahmacunlar, hem lokantalarda hem de mahallerdeki fırınlarda pişiriliyor. (Arşiv-27.08.2022) ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde andığı Kayseri pastırması, kente gelenlerin hem tattığı hem de yanlarında götürdüğü lezzetlerin başında geliyor. (Arşiv) ( Esma Küçükşahin - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Çeşitli baharatlar ve tereyağı eklenerek "ana yemek" olarak günün her öğününde tüketilen "Tarsus humusu", pastırmalı, sucuklu ve sade çeşitleriyle sofralardaki yerini alıyor. (Arşiv-18.08.2022) ( Mustafa Ünal Uysal - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Geçmiş yıllarda coğrafi işaret alarak tescil edilen Maraş çöreği, artan talep üzerine yumuşak, gevrek, tuzlu, şekerli, cevizli, üzümlü, pekmezli gibi çeşitleriyle üretiliyor. (Arşiv-25.03.2023) ( Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı )

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor. Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Selimiye Meydanı'nda düzenlenen ikramda şekerlemeci Arif Meriç tarafından hazırlanan coğrafi işaretli deva-i misk helvası vatandaşlara dağıtıldı. (Arşiv-21.05.2023) ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )