
Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden Konya’nın üzümü ile meşhur Hadim ilçesinde üzüm pekmezi ve gölge kurutma üzümü geleneksel yöntemler ile hazırlanıyor.

Özenle toplanan aroma değeri yüksek üzümlerden, asırlık yöntemlerle gölge kurutma kuru üzümü yapılıyor.

Bağlardan toplanan üzümler, mahallelerde bulunan "çaraş" adlı mekanlarda pekmeze dönüşürken bölgenin temel geçim kaynaklarından birini oluşturuyor. (Seyit Konyalı - Anadolu Ajansı)







Öne çıkanlar
En Yeniler

Tribünlerin coşkusunun yerini topçu seslerinin aldığı Abbasiyyin Stadyumu, hala savaşın izlerini taşıyor

İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden yetkililer ve bilim insanları için Tahran’da cenaze törenleri düzenlendi