
Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden Konya’nın üzümü ile meşhur Hadim ilçesinde üzüm pekmezi ve gölge kurutma üzümü geleneksel yöntemler ile hazırlanıyor.

Özenle toplanan aroma değeri yüksek üzümlerden, asırlık yöntemlerle gölge kurutma kuru üzümü yapılıyor.

Bağlardan toplanan üzümler, mahallelerde bulunan "çaraş" adlı mekanlarda pekmeze dönüşürken bölgenin temel geçim kaynaklarından birini oluşturuyor. (Seyit Konyalı - Anadolu Ajansı)







Öne çıkanlar
En Yeniler

İsrail saldırılarından kaçarak Deyr Belah'a sığınan Filistinli aileler, ağır koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor

İsrail saldırılarından kaçarak Deyr Belah'a sığınan Filistinli aileler, zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyor