Dolar
40.90
Euro
47.86
Altın
3,342.55
ETH/USDT
4,641.50
BTC/USDT
118,735.00
BIST 100
10,846.85
Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
15.08.2025

Gastronomi kenti Gaziantep'in coğrafi tescilli lezzeti kurutmalıklar, olgunlaşması ve lezzetlenmesi için güneşle buluştuğu tepelerde rengarenk görüntü oluşturuyor.

Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
Fotoğraf: Adsız Günebakan

UNESCO’nun gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep’in sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden kuru dolmaların yapıldığı sebzelerin üretimi sürüyor.

Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
Fotoğraf: Adsız Günebakan

Tarlalardan toplanan biber, patlıcan, acur ve kabaklar, mahallelerdeki kadınlar tarafından içleri çıkarıldıktan sonra ipe diziliyor.

Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
Fotoğraf: Adsız Günebakan

Kentin yüksek kesimlerindeki tahta tezgahlara asılan sebzeler, güneşte kurumaya bırakılıyor. ( Adsız Günebakan - Anadolu Ajansı )

Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
Fotoğraf: Adsız Günebakan

Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
Fotoğraf: Adsız Günebakan

Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
Fotoğraf: Adsız Günebakan

Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
Fotoğraf: Adsız Günebakan

Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
Fotoğraf: Adsız Günebakan

Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
Fotoğraf: Adsız Günebakan

Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
Fotoğraf: Adsız Günebakan

Gaziantep'te kurutmalık sezonunda tepeler kırmızı, mor ve yeşile büründü
Fotoğraf: Adsız Günebakan

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler