Dolar
38.83
Euro
43.66
Altın
3,205.53
ETH/USDT
2,560.00
BTC/USDT
105,989.00
BIST 100
9,668.36
Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
17.11.2022

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis’in Hizan ilçesinin dağ köylerinde yapılan organik üzüm pekmezi büyük ilgi görüyor. Köylüler dağ yamaçlarından topladıkları doğal üzümleri at sırtlarında evlerine götüren köylüler imece usulüyle 24 saat çalışıp pekmez yapıyor. Bölgeye has bilinen Sincili beyaz üzüm ve siyah üzümleri önce havuzlarda çiğneyerek üzüm suyu haline getiren köylüler, daha sonra maya olarak kullandıkları beyaz toprakla karıştırarak büyük kazanlarda belli bir süre kaynatıyor. Pekmez kıvamına gelinceye kadar pişirildikten sonra soğutulup bidonlara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilerde bekletiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler