Neşet Ertaş vefat etti
İzmir'de önceki hafta hastaneye kaldırılan Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İZMİR
Önceki hafta rahatsızlanarak yakınları tarafından Medical Park İzmir Hastanesi'ne kaldırılan ve onkoloji servisinde tedavi altına alınan, dün ise ''primer hastalığı'' yoğun bakım servisine kaldırılan Ertaş, hayatını kaybetti.
İleri bir kanseri vardı
Ertaş'ın tedavisini yapan hastanenin Onkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz da, ünlü halk ozanının iki senedir hastalığı nedeniyle takip edildiğini ifade etti. Yılmaz, ''İleri bir kanseri vardı. 10 Eylül'de hastanemize yatmıştı. Gereken tedaviler yapıldı ama durumunda iyileşme olmayınca pazar günü yoğun bakıma alındı. Bu sabah 08.45'te kendisini kaybettik'' şeklinde konuştu.
Bağlamayla çocukken tanıştı
Kırşehir'in Çiçekdağ ilçesinde doğan ve Kırşehir'in Abdalları'ndan olan Ertaş, keman ve bağlama çalmayı 5-6 yaşlarında öğrendi.
Annesinin vefatından sonra Orta Anadolu Türkmen/Abdal Müziği geleneğinin bilinen en güçlü temsilcilerinden biri ve en büyük bozlak ustası babası Muharrem Ertaş ile yöredeki düğünlerde saz çalıp, türkü söylemeye başlayan Ertaş'ın etkilendiği tek kişi babası Muharrem Ertaş oldu.
Ertaş, 14 yaşında İstanbul'a giderek babasına ait ''Neden Garip Garip Ötersin Bülbül'' türküsünün adını verdiği ilk plağını çıkardı. Çok beğenilen bu plağı, diğer plak, kaset ve konserler takip etti.
Hepimiz bu devletin sanatçısıyız
Sağlık sorunları nedeniyle 1979'da Almanya'ya gitmek zorunda kaldı. Çocuklarının eğitimi ve sanatsal çalışmalarından dolayı 23 yıl Almanya'da kalan büyük ozan, 2000 yılında İstanbul'da verdiği konserle Türkiye'deki sahne hayatına geri döndü.
İzmir'e yerleşen ''Bozkırın tezenesi'', Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde kendisine sunulan ''Devlet Sanatçısı'' unvanını, ''Hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor'' diyerek kabul etmedi.
Ozana, 2006 yılında TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü verildi. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO da 2010 yılında Ertaş'ı ''Yaşayan İnsan Hazinesi'' olarak ilan etti.
Ünlüler türkülerini seslendirdi
Yıllar önce ''Kırşehirli Mahalli Sanatçı'' olarak bilinen Neşet Ertaş, türküleri, saz çalışı, sazının göğsünü adeta darbuka gibi kullanışı ile büyük beğeni topladı. Her yaştan dinleyene ulaşan Ertaş, samimi haliyle de gönüllerde taht kurdu.
Ertaş'ın çok sayıdaki türküsü Barış Manço, Cem Karaca, Selda Bağcan, Zeki Müren başta olmak üzere pek çok ünlü isim tarafından da seslendirildi. Son yıllarda sağlık sorunları nedeniyle İzmir ve İstanbul'da tedavi gören, çeşitli operasyonlar geçiren Ertaş, bir süre önce Medical Park İzmir Hastanesi'ne kaldırılmıştı.
69 yaşındaki Ertaş'ı tedavisi süresince eşi Seyhan, çocukları Döne, Canan ve Hüseyin Ertaş yalnız bırakmadı.
Mahalleye, taziye alanı oluşturuldu
İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaş'ın yaşadığı Karabağlar ilçesindeki mahalleye, taziye alanı oluşturuldu.
Karabağlar Belediyesi Başkan Vekili Vahap Batuhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ertaş'ın oturduğu Karabağlar Yunus Emre Mahallesi 4249 Sokak'taki evinin önüne taziye için sandalye ve masalar konulduğunu söyledi.
Hoparlörlerden Ertaş türküleri
Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaş'ın vefatı dolayısıyla memleketi Kırşehir'de belediye hoparlörinlerden sanatçının türküleri çalınıyor.
Kırşehir'de cenaze töreni nedeniyle kentteki bazı otellerde rezervasyonların dolduğu, tur şirketlerinin cenaze törenine katılacak vatandaşları Kırşehir'e getirmek için çalışma başlattığı öğrenildi.
Belediye de kent merkezinde bulunan hoparlörlerden Neşet Ertaş'ın türkülerini çalıyor, esnaf da iş yerlerinde büyük ustanın türkülerini dinliyor.