Dolar
32.26
Euro
34.74
Altın
2,361.01
ETH/USDT
2,921.70
BTC/USDT
60,870.00
BIST 100
10,218.58
Yaşam, Koruyucu Aileler

Minik Zehra 'koruyucu aile'nin hayatını değiştirdi

Manisa'da 26 yıldır çocuk sahibi olamayan Doğan ailesi, biyolojik ailesi tarafından şiddet gördüğü gerekçesiyle devlet tarafından koruma altına alınan minik Zehra sayesinde anne ve babalık duygusunu tattı.

31.03.2018 - Güncelleme : 01.04.2018
Minik Zehra 'koruyucu aile'nin hayatını değiştirdi

MANİSA - Zekeriya Güneş

Manisa'da biyolojik ailesi tarafından şiddet gördüğü gerekçesiyle devlet tarafından bakıma alınan minik Zehra, kendisine koruyucu aile olan Doğan ailesinin hayatını değiştirdi.

Evlendikten sonra doğal yollarla anne olamayan Leyla Doğan (46) ile eşi Doğan Doğan (54), yıllarca süren tedaviye rağmen çocuk sahibi olamadı.

26 yıl boyunca birbirlerini teselli eden Doğan çifti, misafirliğe gittikleri aile dostlarının yanında gördükleri koruyucu aileden etkilenerek soluğu Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde aldı.

Koruyucu aile başvuruları kabul edilen Doğan çifti, biyolojik ailesi tarafından şiddet gördüğü gerekçesiyle devlet tarafından bakımı üstlenilen 7 yaşındaki Zehra'nın koruyucu aileliğini üstlendi.

Zehra sayesinde evlendikten 26 yıl sonra annelik ve babalık duygusunu tadan, ilk kez "anne" ve "baba" sözüyle tanışan Doğan çiftinin dünyası, Zehra ile değişti.

"Bana anne deyince öz çocuğummuş gibi bağrıma bastım"

Leyla Doğan, evlendiğinde anne olmayı çok istediğini ancak olamadıklarını ifade ederek, "Gittiğimiz bir misafirlikte korucuyu aileden etkilendik ancak yine de karamsardım. Çünkü çocuğun bana 'anne' diyeceğini tahmin etmiyordum. Denemeye karar verdik. Korucuyu aile olduktan hemen sonra çocukla birlikte yürürken bana 'anne' diye seslendi. O anda tüylerim diken diken oldu. O an öz çocuğummuş gibi bağrıma bastım. Anneliğin ne kadar güzel bir duygu olduğunu o an anladım." diye konuştu.

Baba Doğan Doğan ise çocuk özlemini eşiyle birbirlerine belli etmemeye çalıştıklarını belirterek, "Yetkililerin bize telefonda, 'Gelin koruyucu aile olabilirsiniz' demesi ile bize güneş doğmuş gibi oldu. Gittiğimizde kızımızı ilk önce misafir olarak verdiler. Misafirlik süreci sonunda çocuğu bize verdiler. Bu duyguyu anlatmak değil de yaşamak lazım. 26 senedir çocuk özlemi ile yanıyorduk. Depresyon içindeydik. Şimdi ise evimizin içi çiçek açtı." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.