Bayrampaşa'da ailesiyle bulunduğu restoranda boğazına yiyecek kaçan kişi, iş yeri sahibince uygulanan Heimlich manevrasıyla kurtarıldı.
Erol Değirmenci,Cüneyt Sevindik
14 Şubat 2026•Güncelleme: 14 Şubat 2026
İstanbul
Terazidere Mahallesi'ndeki restorana ailesiyle giden kişinin boğazına yiyecek kaçtı. Hızla ayağa kalkan kişiye müdahale etmeye çalışan eşi başarılı olamadı.
Durumu fark eden iş yeri sahibi Muhammed Uluç'un Heimlich manevrası uyguladığı kişi, boğulmaktan kurtuldu.
📲 Artık haberler size gelsin AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar içinAnadolu Ajansı 🔹 Anlık gelişmeler içinAA Canlı
Yaşananlar iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, yemek yiyen vatandaşın boğazına yemek kaçması ve Uluç'un uyguladığı Heimlich manevrası yer alıyor.
AA muhabirine konuşan Uluç, "Gece saatlerinde bir aile yemek yemeye geldi. Yemeklerini yerken bir bağrışma duydum. Geldiğimde yenge hanım, ağabeye sarılmıştı, ne olduğunu anladım. Hemen Heimlich manevrası yaptım." dedi.
Lokmanın büyük olduğunu belirten Uluç, "Çok şükür bir sıkıntı olmadı. Heimlich manevrasını, aldığımız eğitimlerden öğrendik. Gıda sektöründe çok sık yaşanıyor böyle şeyler." diye konuştu.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır.Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.