Politika

İletişim Başkanı Duran, terör örgütü EOKA tarafından KKTC'li vatandaşlara yönelik saldırıyı kınadı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, dün Lefkoşa'da Ara Bölge'de terör örgütü EOKA tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarına yönelik saldırıyı kınadı.

Özcan Yıldırım  | 02.04.2026 - Güncelleme : 02.04.2026
İletişim Başkanı Duran, terör örgütü EOKA tarafından KKTC'li vatandaşlara yönelik saldırıyı kınadı

Ankara

Duran, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"EOKA terör örgütü yanlısı bir grubun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Yiğitler Burcu bölgesinde sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği taşlı ve patlayıcı maddeli saldırıyı kınıyorum. Sivilleri hedef alan bu provokatif eylem, yalnızca bölgedeki huzuru değil, aynı zamanda uluslararası hukuku ve insanlık değerlerini de hiçe saymaktadır. Faillerin en kısa sürede tespit edilerek adalet önüne çıkarılması ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için somut adımlar atılması Ada'nın huzuru açısından elzemdir."

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Sürecin tüm boyutlarıyla yakından takipçisi olacaklarını vurgulayan Duran, "Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde KKTC'nin güvenliği, huzuru ve haklarının korunması noktasında desteğimiz tamdır." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.