Spor, Futbol

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında yenildi

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Danimarka ekibi Kopenhag'a deplasmanda 2-1 yenildi.

Bilal Acar  | 16.08.2022 - Güncelleme : 17.08.2022
Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında yenildi

Kobenhavn

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Trabzonspor, Danimarka temsilcisi Kopenhag'a deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

İlk yarı

8. dakikada ev sahibi takım Kopenhag öne geçti. Sol kanattan Rasmus Falk'ın yaptığı ortaya vuran Viktor Claesson, topu ağlara gönderdi: 1-0

30. dakikada Kopenhag gol kaçırdı. Sol kanattan hızlı gelen Victor Kristiansen'in ortasına ayak koyan Haralsson'ın topu yan ağlara isabet etti.

37. dakikada etkili gelen Trabzonsporlu Kouassi'nin ceza sahası çizgisinde vurduğu şuta Kopenhaglı Khocholava ayak koydu.

41. dakikada Trabzonspor etkili geldi. Trezeguet'in ceza sahası içinde vurduğu şuta, rakip takımın kaptanı Zeca ayak koyarak topun kaleye gitmesini engelledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Kopenhag'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

48. dakikada Kopenhag 2. golünü buldu. Pep Biel'in kullandığı köşe vuruşunda Denis Vavro'nun kafayla indirdiği topa arka direkte dokunan Lukas Lerager farkı 2'ye çıkardı: 2-0

52. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Sol kanattan hızlı hücum yapan Djaniny'in ortasına kafa vuran Abdulkadir Ömür'ün topu az farkla auta çıktı.

65. dakikada Trabzonspor, Kopenhaglı futbolcu Lukas Lerager'in ceza yayının yanında Cornelius'u yere düşürmesiyle serbest vuruş kazandı. Bakasetas'ın kullandığı serbest vuruş direğin üstünden dışarı çıktı.

72. dakikada sağ kanattan atak yapan Trabzonspor'da Trezeguetin attığı topla Kopenhag ceza sahası içinde buluşan Abdulkadir Ömür'ün vuruşu kalecide kaldı.

76. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Sol kanattan tehlikeli gelen Enis Bardhi'nin ortasına kafa vuran Djaniny'in topunu kaleci kurtardı.

79. dakikada Trabzonspor farkı 1'e indirdi. Bakasetas'ın ceza sahası dışından vurduğu şut Kopenhaglı David Khocholava'nın ayağına çarparak ağlarla buluştu: 2-1

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Kopenhag maçı 2-1 kazandı.

Avcı: Bugün skor olarak kaybettik belki ama oyun olarak çok net kazandık

Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, Parker Stadı'nda karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maça ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oyunu başından sonuna kadar baskın ve topa sahip olarak oynamayı planladıklarını ve böyle de başladıklarını belirten Avcı, "Biz oyunu bugün başından sonuna kadar dominant ve topa sahip olarak oynamayı planladık. Oyun da böyle başladı. Ayağımızdaki topu kaybettiğimiz bir pozisyonda golü yedik." diye konuştu.

Avcı, ilk yarının sonuna doğru Trabzonspor'un oyunda üstünlük kurduğunu, kötü pas ve kontroller nedeniyle kaçırdıkları pozisyonlar olduğunu kaydetti.

İkinci yarıda oyunda üstünlük kurup rakibi kendi ceza sahasına iteceklerini bildiklerini anlatan Avcı, "Oyunda hem duygumuzla hem de aklımızla planlarımıza sadık kalarak topa daha fazla sahip olmaya devam ettik. Baskın oyunumuz oyunun sonuna kadar devam etti. Oyunun hakkı belki mağlubiyet değildi. Özellikle ikinci yarıda girdiğimiz net pozisyonlar ve bulduğumuz gol var." ifadelerini kullandı.

Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün skor olarak kaybettik belki ama oyun olarak çok net kazandık. Bugünkü oyun bir teknik direktör olarak sahadan çıktığımda beni son derece mutlu etmiştir. Turu atlayacağımızı, gruplara kalacağımıza son derece inanıyorum. Oyunu kazandık, topa daha fazla sahip olduk, rakipten daha fazla şut attık, daha fazla pozisyona girdik. Bu oyunun karşılığı bu sonuç değildi ama oyunda bunlar var. Her türlü detayı ikinci maçta daha iyi kullanıp gruplarda olacağımızı düşünüyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu oyun gelişerek devam edecektir. Taraftar bize destek veriyor. Böyle yapmaya da devam etsinler."

"Skordan değil ama oyundan mutlu olmuş bir takım olarak sahadan ayrıldık. Bugün oyun olarak tur atladığımızı düşünüyorum." diyen Avcı, Trabzon'da oynanacak ikinci maç için çok sağlıklı mesajlar verdiklerini ve ikinci maçta bu iyi oyunun karşılığını alacaklarını söyledi.

Thorup: İkinci maçı dört gözle bekliyorum

Kopenhag'ın teknik direktörü Jess Thorup, Parker Stadı'nda karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maça ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maçın kendi açılarından iyi geçtiğini söyleyen Thorup, futbolcuların performansından memnun kaldığını, takımı kurarken futbolcuların genç ya da yaşlı olmalarını dikkate almadığını ifade etti.

Thorup, "Trabzon'da oynanacak maçtan da galip ayrılarak gruplara kalmak istiyoruz. Bugün soyunma odasında futbolculardan galibiyet şarkısı istemedik. Çünkü daha grup elemelerini geçmedik. İkinci maçı dört gözle bekliyorum." diye konuştu.

Taraftarların desteğinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Thorup, stadyumdaki atmosferin etkileyici olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.