Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.09
ETH/USDT
3,579.30
BTC/USDT
70,658.00
BIST 100
9,007.67
Spor, Futbol

Antalyaspor, Galatasaray karşısında 3 puanı hedefliyor

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında 6 Ekim Cumartesi günü konuk edecekleri Galatasaray karşısında kazanmak istediklerini söyledi.

Sinan Özmüş  | 04.10.2018 - Güncelleme : 04.10.2018
Antalyaspor, Galatasaray karşısında 3 puanı hedefliyor

Antalya

ANTALYA - SİNAN ÖZMÜŞ

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güçlü aile bağları olan, bir bütün halinde zorluk ve güçlüklerin üstesinden gelebilecek karaktere sahip oyuncu ve teknik ekibe sahip olduğunu belirtti.

Sezon öncesi çok sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini, buna rağmen kamplarda ve sezonun geride kalan bölümünde çok iyi çalıştıklarını kaydeden Korkmaz, bu sayede ligdeki konumlarına ulaştıklarını ifade etti.

"Şu anda iyi yolda olduğumuzu gözlemliyoruz." diyen Korkmaz, sakatlıkları bulunan Charles, William Vainqueur, Mevlüt Erdinç ve Abdelaziz Barrada ile henüz hazır olmayan Olcan Adın'ın takıma katılmasıyla oluşacak rekabet ortamında performanslarının daha da yükseleceğine inandığını aktardı. 

"Gerçekçi olmaktan yanayız"

Antalyaspor için bu sezonun bir geçiş dönemi olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Gerçekçi olmaktan yanayız. Biz şampiyonluğa oynayan bir takım değiliz. Üst sıralara oynayan bir takım değiliz, bunu açıkça söylüyorum. Hedefimizi maç maç düşünüyoruz. Bu seneyi geçersek, gelecek yıllarda Antalyaspor'un önünün çok açık olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Korkmaz, ekibiyle Antalyaspor'un başarısı için aidiyet duygusuyla çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Oyuncularla birlikte Galatasaray'ı yenmek için de elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Antalyaspor olarak kendi evimizde, taraftarımızın önünde Galatasaray'ı yenmek için uğraşacağız. Bunun için çabalayacağız. Galatasaray'ın oyuncu grubuna, bütçesine ve geçmişine baktığınız zaman, tabii ki Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir oyuncu grupları var. Ülkelerinin milli takımında oynayan oyuncuları var. Ancak biz bunu bir dezavantaj olarak görmüyoruz. Oyuncularımı motive etmeme de gerek yok. Bu tür maçlarda kendi kendilerine motive oluyorlar. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

"VAR, doğru bir sistem"

Kırmızı-beyazlı takımın teknik direktörü, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin skoru ve oyunun gidişatını etkileyen durumlarda adaletli olduğunu vurgulayarak, ilk 7 haftada lehlerine ve aleyhlerine kararların çıktığını söyledi.

Korkmaz, İngiltere Premier Lig'de VAR sisteminin uygulanmadığını hatırlatırken, "Premier Lig'de gol pozisyonlarında verilmeyen penaltılar ve verilmeyen kırmızı kartlar da eleştiri konusu oluyor. Dolayısıyla VAR, doğru bir sistem. Bu sistem daha akıcı olursa daha iyi olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.