Mertkan Oruç
13 Haziran 2025•Güncelleme: 13 Haziran 2025
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun konuya ilişkin Kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, genel denetim kriterleri için eşik değerler aktif toplam için 300 milyon lira, yıllık net satış hasılatı için ise 600 milyon lira olarak tespit edildi.
📲 Artık haberler size gelsinAA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için
Anadolu Ajansı🔹 Anlık gelişmeler için
AA Canlı Karara eklenen geçici maddeye göre ise 2024 hesap dönemi için denetime tabi olma veya denetim kapsamından çıkma hususlarında ilgili hesap döneminde geçerli olan eşik değerler dikkate alınacak.
Yeni usul ve esaslar, 1 Ocak 2025 ve sonrasında başlayan hesap dönemlerinde uygulanmak üzere bugün yürürlüğe girdi.