Një vit nga firmosja, marrëveshja Turqi-Libi ndryshoi ekuilibrat në Mesdheun Lindor

Procesi i miratimit të memorandumit të nënshkruar më 27 nëntor 2019 midis Libisë dhe Turqisë u finalizua më 8 dhjetor 2019, kurse në tetor të këtij viti, marrëveshja u regjistrua edhe nga Kombet e Bashkuara (OKB)

27.11.2020