Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,254.90
BTC/USDT
63,246.00
BIST 100
9,915.62
Dünya, arşiv

Filistin ile İsrail arasındaki "barış müzakereleri" ertelendi

Filistin Müzakere Heyeti Başkanı Azzam el-Ahmed, müzakerelerin 15 Kasım'ın sonrasına ertelediğini belirtti.

26.10.2014 - Güncelleme : 26.10.2014
Filistin ile İsrail arasındaki "barış müzakereleri" ertelendi

RAMALLAH

Filistin Müzakere Heyeti Başkanı Azzam el-Ahmed, müzakerelerin 15 Kasım'ın sonrasına ertelediğini belirtti.

Yarın yapılması beklenen müzakerelere katılmak amacıyla beraberindeki heyetle Mısır'a gelen Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kuzey Sina'daki mevcut durum ve Mısır ordusunun bölgede gerçekleştirdiği askeri operasyonlar sebebiyle Refah Sınır Kapısı'nın kapatılmasını gerekçe gösteren Mısır tarafı müzakereleri erteledi" dedi. Ahmed, müzakerelere tam olarak ne zaman başlanacağına ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi de (Hamas) daha önce yaptığı açıklamada, Mısır makamlarının, İsrail'le yarın yapılacak dolaylı müzakerelerin "Sina'da yaşanan olaylar" nedeniyle ertelendiğine dair resmi bir tebligatı kendilerine gönderdiğini belirtmişti.

Kuzey Sina'da önceki gün iki güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda 30 asker hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmış, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, bunun ardından "terör sorununu kökünden çözmek için" Gazze sınırında sıkı güvenlik önlemleri alınacağını açıklamıştı. Mısır, bu çerçevede ikinci bir karara kadar Refah Sınır Kapısı'nı kapatmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın