Dolar
32.58
Euro
35.00
Altın
2,349.97
ETH/USDT
3,152.40
BTC/USDT
64,484.00
BIST 100
9,898.64
Gündem

8 yıl beklediği bebeği 6-7 ekim olaylarında kaybetti

6-7 Ekim olayları'nda hastaneye yetişmeye çalışırken bebeğini kaybeden Kalkanlar "O gün o olayları yaşamasaydık şimdi çocuğum 1 yaşında olacaktı. Oysa ben bebeğimi 8 yıl beklemiştim" dedi.

Adsız Günebakan  | 06.10.2015 - Güncelleme : 06.10.2015
8 yıl beklediği bebeği 6-7 ekim olaylarında kaybetti

Gaziantep

GAZİANTEP

Gaziantep'te, terör örgütü DAEŞ'in Kobani'ye saldırısı bahane gösterilerek düzenlenen ve 5 kişinin öldüğü "6-7 Ekim olayları"nın acı hatıraları hafızalardaki yerini koruyor.

HDP ve bazı siyasi partilerin DAEŞ'in Kobani'deki saldırıları nedeniyle yaptıkları eylem çağrısının üzerinden tam bir yıl geçti. 5 kişinin hayatını kaybettiği, 4'ü polis 42 kişinin yaralandığı Gaziantep'teki olayların acısı ise hala hissediliyor. 

Aralarında polis merkezinin de bulunduğu 12 kamu binası, 5 okul, 5 ev, 44 iş yeri, 77 araca yaklaşık 1 milyon liralık zarar verdikleri ve silahlı saldırı olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 136 kişinin yargılanmaları da sürüyor. 

Olaylar sırasında hastaneye yetişmek isterken eylemcilerin arasında kalan ve 8 aylık bebeğini düşüren Gönül Kalkanlar ise yaşadıklarını unutamıyor. 

Kalkanlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her şehit haberi duyduğunda o acıyı bir kez daha yaşadığını söyledi. 

Yüzünü göremediği bebeğini kaybettiğini anlatan Kalkanlar, "O gün o olayları yaşamasaydık şimdi çocuğum 1 yaşında olacaktı. Oysa ben bebeğimi 8 yıl beklemiştim. Bu acı tarif edilemez. Birbirimize söylemesek de anlatmasak da o gece olanlar eşimin de 8 yaşındaki kızımın da içerisinde bir yara" diye konuştu. 

Kalkanlar'ın eşi Mustafa Kalkanlar da geçen yıl yaşadıkları olayı hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtti.

Göstericilerin kendilerine taş ve sopalarla saldırdığını anlatan Kalkanlar, şöyle konuştu:

"O gün, eşim sancılanınca hemen otomobille hastaneye gitmek için yola çıktık. Bir anda kendimizi göstericilerin arasında bulduk. 'Eşim hamile, hastaneye yetişmemiz lazım' desem de dinlemediler. Arabanın içerisine molotofkokteyli attılar. Can havliyle geriye doğru kaçmaya çalıştık. Polise sığındık ve ambulansla hastaneye gittik ama artık çok geçti. Dünya başımıza yıkıldı." 

Kalkanlar, devletin saldırganlara gereğini yapacağına inandığını kaydetti.

İşe giderken olayın meydana geldiği caddeden geçtiğini dile getiren Kalkanlar, "Her gün aynı acıyı yaşıyorum, hatırlamadığım bir gün yok" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Adsız Günebakan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.