Dolar
32.59
Euro
35.01
Altın
2,349.83
ETH/USDT
3,150.00
BTC/USDT
64,413.00
BIST 100
9,884.62
Gündem

Terör operasyonu: Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Hakkari'de bir eve düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

04.09.2015 - Güncelleme : 04.09.2015
Terör operasyonu: Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

HAKKARİ

Hakkari'de güvenlik güçlerince bir eve düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin, il merkezindeki Pehlivan Mahallesi İtfaiye Caddesi'nde bir eve operasyon düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, "Operasyonda 1 bixi, 4 Kalaşnikof ve bu silaha ait çok sayıda mermi ile 16 şarjör, 8 kalaşnikof şarjör kılıfı, 1 kurusıkı tabanca, 10 el bombası ve bunlara ait 7 tapa ile 1 sırt çantası ele geçirilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir'' bilgisi verildi.

Batman'da da çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Öte yandan Batman Valisi Azmi Çelik, Gercüş ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda mühimmat ele geçirildiğini bildirdi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gercüş ilçesi Karalan köyü Esentepe mezrası kırsalında  arama ve tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine terör örgütü mensuplarınca saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Yapılan saldırıya güvenlik güçlerinin karşılık verdiğini aktaran Vali Çelik, "Operasyon kapsamında bölgede yapılan aramalarda 1 roketatar,  2 uzun namlulu silah ,  2 el bombası, 1 tabanca,  2 sırt telsizi ile silahlara ait mühimmat ele geçirildi. Bölgede başlatılan operasyon devam ediyor" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın