Dolar
32.56
Euro
34.94
Altın
2,336.72
ETH/USDT
3,142.30
BTC/USDT
64,349.00
BIST 100
9,716.77
Spor, Futbol

Futbolda şike davasının gerekçeli kararı hazırlandı

Futbolda şike davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın gerekçeli kararını hazırladı.

Murat Kaya, Muhammed Enes Can  | 28.10.2015 - Güncelleme : 28.10.2015
Futbolda şike davasının gerekçeli kararı hazırlandı

İstanbul

İSTANBUL

Futbolda şike davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın ''şike'' ve ''örgüt'' suçlarından beraati, 8 sanığın ''konut dokunulmazlığını ihlal'', ''tehdit'' ve ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından hapis ve adli para cezasına çarptırılması, bu cezalardan bazılarının da ertelenmesi yönündeki kararının gerekçesini hazırladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yazımını tamamladığı 288 sayfalık gerekçeli kararını taraf avukatlarına gönderdi. 

Buna göre, mahkeme bu kararında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın ''şike'' ve ''örgüt'' suçlarından beraat etmelerinin gerekçelerini dile getirdi. 

Sanıklar Aykut Aydın, Hakan Karaahmet ve Evren Kımıl'ın, ''konut dokunulmazlığını ihlal'' suçundan 6 bin lira adli para cezasına çaptırılması, Özden Tütüncü ve Samet Erdemir'in ise aynı suçtan verilen aynı cezanın ertelenmesinin gerekçeleri sıralanan kararda, sanık Selim Kımıl'ın ''tehdit'' suçundan 1 yıl 8 ay hapis ve ''konut dokunulmazlığını ihlal'' suçundan 6 bin lira adli para cezası ile sanıklar Abdullah Eker ve Yusuf Turanlı'ya ''ruhsatsız silah taşımak'' suçundan verilen 10 ay hapis cezasının ertelenmesi de gerekçelendirdi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 36 sanığın yargılandığı "Futbolda şike" davasıyla ilgili kararını 9 Ekim'deki duruşmada açıklamıştı. 

Muhabir: Murat Kaya,Muhammed Enes Can

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.