Dolar
32.56
Euro
34.91
Altın
2,337.37
ETH/USDT
3,143.60
BTC/USDT
64,271.00
BIST 100
9,716.77
Spor, spor gündemi

Ata sporu Matrak'a ilgi artıyor

Matrak sporu kurucusu ve Başantrenörü Efkan Çalış,''Matrak bizim çok eski bir kültürümüz'' dedi.

17.05.2012 - Güncelleme : 17.05.2012
Ata sporu Matrak'a ilgi artıyor

KONYA - Mümin Altaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın davetiyle Almanya'daki Avrupa Gençlik Çalıştayı'nda bu sporu tanıttıklarını ifade eden Çalış, Avrupalı gençlere Türk sporu Matrak'ı oynattıklarını söyledi.
Tarihin spor kavramıyla işlenmesinin muazzam bir olgu olduğunu anlatan Çalış, ''Türkiye bugüne kadar Matrak'ı tanımadı. Matrak tarihin tozlu raflarında kaldı. Genellikle uzak doğu sporları yapıldı. Selçuklu ve Osmanlı'nın ata sporları engellendi. Kültürümüzde bulunan bu tür ögelerin ortaya çıkarılıp, topluma kazandırılması çok önemli. Matrak sporunun tanıtılması Türkiye için önemli bir kazanım olacaktır. Anadolu Ajansı'nın matrak sporuyla ilgili yaptığı haberlerin ardından sporu yapmak için çok sayıda başvuru oldu'' diye konuştu.
Çalış, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelen talep üzere 19 Mayıs kutlamalarında Ankara, Antalya ve İstanbul'da 160 sporcu ile Matrak oynayacaklarını, kutlamaların bu sporun tüm Türkiye tarafından tanınması açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın