Dolar
32.56
Euro
34.90
Altın
2,335.67
ETH/USDT
3,130.40
BTC/USDT
64,180.00
BIST 100
9,716.77
Spor, spor gündemi, Dünyadan Spor

IAAF'dan Alptekin için CAS'a başvuru

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), olimpiyat şampiyonu milli sporcu Aslı Çakır Alptekin'in ceza alması için Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuru yaptı.

12.02.2014 - Güncelleme : 12.02.2014
IAAF'dan Alptekin için CAS'a başvuru

ANKARA

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başvurunun yapıldığını doğrulayarak "IAAFCAS'a başvurdu, biz de bunu sporcuya bildirdik. Şimdi CAS'ta dava süreci başladı. Bu dava sürecinde sporcu savunmasını kendisi yapacak. Dava sürecinin ise ne zaman biteceği belirsiz" dedi.

Aslı Çakır Alptekin'in biyolojik pasaportundaki verilerde geçen yıl sapmalar olduğu konuşulmuştu. Mart ayında Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA), Uluslararası Atletizm Federasyonuna (IAAF) gönderdiği raporla konu netlik kazandı. IAAF, Türkiye Atletizm Federasyonuna Alptekin ile ilgili durumu ileterek gerekli işlemlerin başlatılmasını istedi.

Soruşturma sürecinde yarışlara katılması yasaklanan Alptekin, geride kalan Akdeniz Oyunları ve Dünya Şampiyonası kadrolarına da alınmadı.

Muhabir: İlknur Çetinbaş-Ömer Hakan Kibar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın