Dünya, arşiv

Pakistan'da camiye bombalı saldırı

Pakistan'ın Sind eyaletinde Şiilere ait olduğu bilinen bir camiye cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 49'a yükseldiği bildirildi.

30.01.2015 - Güncelleme : 30.01.2015
Pakistan'da camiye bombalı saldırı

İSLAMABAD

Pakistan'ın Sind eyaletinde Şiilere ait olduğu bilinen bir camiye cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 49'a yükseldiği bildirildi.

Şikarpur bölgesindeki Mevla Kerbela camisine namazdan önce yerleştirildiği sanılan bombanın patladığı sırada yüzlerce kişinin cuma namazı kıldığı belirtilmişti.

50'den fazla kişinin yaralandığı saldırıda, hastane kaynakları ölenlerin sayısının 49'a ulaştığını duyurdu. 

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı ilk incelemelerde saldırıda 5 ile 7 kilo arasında patlayıcı kullanıldığı öğrenildi. 

Ülkedeki Şii grupların tek siyasal partisi konumunda olan Vahdet-ul Muslimin, bombalı saldırının ardından üç günlük yas ilan etmiş, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif de saldırıyı şiddetle kınamıştı.

Bu saldırılar insanlığa karşı işlenmiş suç

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Pakistan'da camiye bombalı saldırı düzenlenmesine ilişkin, "Kime karşı ve nereden yapılırsa yapılsın, bu saldırıları insanlığa karşı işlenmiş suç olarak değerlendiriyor ve şiddetle telin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Görmez'in Twitter hesabından paylaştığı, Pakistan'da camiye düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarına yer verildi.

Pakistan'da cuma namazı sırasında gerçekleşen menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Görmez, bu katliamdan duyulan acıyı ve hüznü paylaştığını, tüm insanlık ailesine sabır ve başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti.

Görmez, "Bir Müslüman olarak bu tür eylemleri hiçbir şekilde tasvip etmediğimizi tüm dünyaya bildirmek istiyoruz. Kime karşı ve nereden yapılırsa yapılsın, bu saldırıları insanlığa karşı işlenmiş suç olarak değerlendiriyor ve şiddetle telin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Sind eyaletinde Şiilere ait olduğu bilinen bir camiye cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Pakistan'ın huzuru, istikrarı ve esenliğini hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, bu acı olay vesilesiyle dost ve kardeş Pakistan hükümeti ve halkıyla güçlü dayanışma duygularımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Jamaludin Eshmuhammedov

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.