Dolar
32.38
Euro
34.74
Altın
2,345.16
ETH/USDT
3,174.50
BTC/USDT
63,083.00
BIST 100
10,082.77
Gündem, arşiv

Madende yeni bir yangın çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, maden ocağında önceki yangından bağımsız bir yerde yeni bir yangın çıktığını açıkladı.

17.05.2014 - Güncelleme : 17.05.2014
Madende yeni bir yangın çıktı

MANİSA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden ocağında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Şu ana kadar ocağın içerisinde çıkan yangından bağımsız olarak bir yerde lokal olarak tekrar bir yangın başladı" diyen  Yıldız, "Önceki yangınla alakası olmayan, onunla ilintili olamayan ama metan seviyesinin yükselmiş olmasından dolayı bunu önemsiyoruz. Üretim yapılmadığı taktirde özellikle madencilerimiz bilirler, bunun farklı yerlerde çıkabileceğidir. O yüzden bu zamanı çok iyi değerlendirmemiz lazım.

Çünkü ocak şu anda denetlenmeye muhtaç, hem de kontrole muhtaç, ocağı kendi haline bırakamayız. Şu anda önemli kararlar da vermek durumundayız. İşçi kardeşlerimizi hızlıca çıkartmamız lazım, ancak kamuoyuyla paylaştığımız denetimle alakalı işlemlerin sürdürülmesi lazım. En önemlisi bunların sıhhatli şartlar, herhangi bir kişiyi riske etmeden yapılması gerekiyor. O yüzden arkadaşlarımızla tekrar bir değerlendirme yapacağız, ona göre de uygulamalarına geçeceğiz."

"Lokal yangın"

Yangının yaklaşık 250-300 metre daha ilerde olduğunu belirten Yıldız, "Lokal bir yangın ama önemli, dikkate almamız gereken, hızlıca işlem almamız gereken bir yangın. Maden ocaklarının hepsinde genelde vardır, kendi haline bırakamazsınız, üretim üzerine kurgulu bir ocak. Üretim durduğu anda onunla alakalı bir kısım komplikasyonlar çıkabiliyor. Bunların tedbirleri üzerinde davranıyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın