Dolar
32.48
Euro
34.77
Altın
2,339.88
ETH/USDT
3,151.00
BTC/USDT
64,015.00
BIST 100
9,915.62
Eğitim, arşiv

Soma'da hayatını kaybedenlerin çocuklarına eğitim bursu

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özçukurlu, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin okul çağındaki çocuklarının tüm masraflarının karşılanacağını, üniversite öğrencilerine de burs vereceklerini açıkladı.

15.05.2014 - Güncelleme : 15.05.2014
Soma'da hayatını kaybedenlerin çocuklarına eğitim bursu

ANKARA

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin okul çağındaki çocuklarını, Türkiye'nin hangi bölgesini isterlerse yatılı ve pansiyonlu okullarda tüm masraflarını karşılayarak okutacaklarını, üniversite öğrencilerine de burs vereceklerini açıkladı. 

Özçukurlu, yazılı açıklamasında, Soma'daki maden faciasının tüm ülkeyi olduğu gibi eğitim camiasını da yasa boğduğunu belirterek, eğitime hizmet veren bir sivil toplum örgütü olarak sorumluluklarını yerine getireceklerini vurguladı. 

Faciada hayatını kaybeden madencilerin okul çağındaki çocuklarını, Türkiye'nin hangi bölgesini isterlerse yatılı ve pansiyonlu okullarda tüm masraflarını karşılayarak okutacaklarını, üniversite öğrencilerine de burs vereceklerini duyuran Özçukurlu, "Madende babasını kaybeden okul çağındaki çocuklar, Manisa Valiliği'ne başvurarak bilgi alabilecekler. Öğrenciler, durumlarını belgeleyerek Türkiye'deki yatılı ve pansiyonlu okullarda giyecek, yiyecek ve eğitim masrafları karşılanarak Milli Eğitim Vakfı tarafından okutulacak. Herhangi bir ilde üniversite öğrenimi gören gençler de Milli Eğitim Vakfı bursundan yararlanacak" açıklamasını yaptı.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okullarında ücretsiz eğitim imkanı

Ankara Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de Soma'da yaşamını yitirenlerin çocuklarına Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okullarında ücretsiz eğitim imkanı tanınacağını bildirdi.

İbiş, ayrıca, faciada yaşamını yitirenlerin çocuklarının Ankara Üniversitesini kazanmaları halinde, üniversitenin öğrenci yurtlarından da ücretsiz yararlanabileceğini belirtti.  

Burs Sözü

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, "Soma şehitlerimizin çocuklarını üniversitemizde burslu okutmak istiyoruz" dedi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet diledi. Yıldırım, hayatını kaybeden işçilerin çocukları ile bekar madencilerin kardeşleri, eğer bu sene THK Üniversitesini kazanırsa burs vereceklerini söyledi. Yıldırım, "Herkesin bu kazadan sonra yapacağı işler olacağını düşünüyorum. Biz de THK ve THK Üniversitesi olarak Soma şehitlerimizin çocuklarını üniversitemizde burslu okutmak istiyoruz" dedi.

Burs miktarının sorulması üzerine Yıldırım, "Yeter ki onlar üniversitemizi kazansınlar. Biz onların hepsini burslu okutacağız" diye konuştu.

"Soma'nın Evlatları Artık Hepimizin Evladı"

Türk Eğitim Derneği (TED), Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlerin çocukları için burs kampanyası başlattı. 

Dernekten yapılan açıklamaya göre, olayın ardından madencilerin çocuklarına eğitim bursu sağlanabilmesi amacıyla "Soma'ya El Ver" kampanyasının düzenlenmesi için harekete geçildi. 

"Soma'nın Evlatları Artık Hepimizin Evladı" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, vatandaşlar bağış yapmaya davet edildi.

Dernek, sivil toplum kuruluşu kimliği ve milli sorumluluğundan hareketle "Somalı evlatlarımız okusun, iyi eğitimli bireyler olsun, felaketlerin yaşanmayacağı bir Türkiye için çalışsın diyerek" tüm Türkiye'yi kampanyaya destek olmaya çağırdı.

TED'in kendi öz kaynaklarından da nakdi aktarım yapacağı kampanyada bağışlar, TED Burs Sistemi kapsamında bir ödeme planıyla sadece Somalı çocukların eğitiminde kullanılacak.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın