Spor, spor gündemi, Futbol, Dünyadan Spor

Portekiz'den Ronaldo'ya devlet nişanı

Real Madrid ve Portekiz Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, ülkesinden devlet nişanı aldı.

20.01.2014 - Güncelleme : 20.01.2014
Portekiz'den Ronaldo'ya devlet nişanı

MADRİD

Lizbon'daki Cumhurbaşkanlığı sarayı ''Palacio de Belem''de düzenlenen törende, Portekizli denizci Prens Henrique adına verilen haç şeklindeki devlet nişanını Ronaldo'ya, Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva taktı.

Devlet nişanının, ''Portekiz'in sembolü olup, tüm dünyada ülkesinin adını en iyi şekilde duyurmasından ve genç nesillere örnek teşkil eden kişiliğinden'' dolayı Ronaldo'ya verildiği açıklandı. Törene, ''kişisel sebepler'' gerekçe gösteren Ronaldo'nun ailesi katılmadı. 

Ronaldo, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

''Cumhurbaşkanının elinden bu ödülü almak benim için büyük bir gurur. Bu onur, bana daha fazla çalışma ve ülkemi hem İspanya'da hem de tüm dünyada en iyi şekilde temsil etmem için büyük motivasyon veriyor. Çok mutluyum ve umarım ilerideki kariyerimde gerek kişisel anlamda gerekse Portekiz için çok daha büyük başarılar elde etmeye devam ederim. Elbetteki bu ödül benim için çok önemli. Bundan gurur duyuyorum. Benim için Portekiz'i en üst seviyede temsil etmek bir ayrıcalıktır. Kariyerimi sonlandırmak için daha önümde zaman var. Bireysel ve takım olarak daha fazla şeyler kazanmak istiyorum. Futbol hayatta en çok sevdiğim şey ve benim hayatım. Yapmak istediğim, daha uzun yıllar futbol oynamaya devam etmek. Dünya Kupası'nı kazanmak bir düş. Zor bir yol olduğunu biliyoruz çünkü her takım kazanmak istiyor ama biz ayaklarımızı yere basarak gideceğiz''.

Söz konusu ödül Ronaldo dışında daha önce Portekizli diğer sporculardan Eusebio (futbolcu), Jose Mourinho (teknik direktör), Carlos Queiroz (teknik direktör), Carlos Lopes (maraton atleti), Rosa Mota (maraton atleti) ve Aurora Cunha'ya (maraton atleti) da verilmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın