Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,122.50
BTC/USDT
63,013.00
BIST 100
9,915.62
Politika

Kılıçdaroğlu Amasya mitinginde vatandaşlara seslendi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Futbol kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçelim. Hangi parti ülkenin çıkarlarını savunuyorsa, hangi parti adaletten yanaysa o partiye oy verin" dedi.

Fatih Mehmet Kürkçü  | 06.10.2015 - Güncelleme : 08.10.2015
Kılıçdaroğlu Amasya mitinginde vatandaşlara seslendi

AMASYA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yavuz Selim Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Ferhat ve Şirin'in kenti Amasya'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da herkesin sandığa gitmesini istedi.

Ülke çıkarlarını düşünerek oy verilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizden tek isteğim var. Düşünerek sandığa gidin, düşünerek. Davulla zurnayla değil. 'Efendim bu bizim partimiz gittik ona oy verdik bir daha oy vereceğiz' anlayışıyla da değil. Futbol kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçelim. Hangi parti ülkenin çıkarlarını savunuyorsa, hangi parti vatandaşının soyulmasına engel oluyorsa, hangi parti adaletten yanaysa o partiye gidin ve oy verin" dedi.

Öğretmenle öğrenciyi Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi buluşturacağım" 

"Öğretmenleri toplumun lideri, önderi yapacağız. Öğretmeni baş tacı yapacağız" diyen Kılıçdaroğlu, öğretmenini toplumun lideri yapmayan hiçbir ülkenin kalkınamadığına işaret etti. Çocukların artık beslenme çantası taşımayacağını belirten Kılıçdaroğlu, eğitimin tam gün olacağını ancak öğlen yemeklerini öğrencilerin öğretmenleriyle ücretsiz yiyebileceklerini kaydetti.

"Hangi sorunların nasıl çözüleceğini bilen kadro CHP'de var"

Kılıçdaroğlu, partisinin Çorum Abide Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada da vatandaşlara 1 Kasım'daki seçimlerde sandığa gitme çağrısında bulundu.

CHP olarak açıkladıkları seçim bildirgelerinin diğer partiler tarafından örnek alındığını, bu açıdan memnun olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sorunlarını, dünyanın sorunlarını en iyi tespit eden kadro CHP'de var. Hangi sorunların nasıl çözüleceğini bilen kadro CHP'de var. Şimdi onlar da utana sıkıla 'asgari ücreti bin 300 lira yapacağız' diyorlar. 'Asgari ücreti vergisiz net bin 500 lira yapacağız, taşeron işçiliği kaldıracağız' dedik. 800 bin taşeron işçi var. Bunlara 'kadro vereceğiz' dedik. 'Veremezsiniz, verirseniz ülke batar' dediler. Şimdi diyorlar ki 'taşeron sorununu çözeceğiz' Günaydın. 13 yıldır neden çözmedin? Onların dünyadan haberi yoktu." 

Mitingin ardından Oğuzlar ilçesine giden Kılıçdaroğlu, belediye binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Daha sonra Belediye Başkanı Orhan Ateş'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu'na, etrafında CHP yazan ahşap sandık içerisinde ilçede yetişen cevizlerden hediye edildi.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.