Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,130.30
BTC/USDT
63,800.00
BIST 100
9,915.62
Politika, seçim 2015

'Anadolu eski görkemli günlerine kavuşacak'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Merkez Türkiye Projesi'ne ilişkin olarak, "Yüz Yılın Projesi'nin merkezi Anadolu, Kaynak Anadolu'da olacak. Anadolu görkemli yıllarına kavuşacak" dedi.

22.05.2015 - Güncelleme : 22.05.2015
'Anadolu eski görkemli günlerine kavuşacak'

KIRŞEHİR/AKSARAY

Partisinin Kırşehir mitinginde katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kılıçdaroğlu"  sloganlarının atılması üzerine, başbakan olmak için ülkede huzur ve barış isteyenlerin, geçinemeyen emeklinin, siftah yapamayan esnafın, yoksulun, bütün vatandaşların oyuna ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye'de 77 milyonun oyuna talip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Şimdi yeni bir sayfa açma zamanı. Bölünmeden, ayrışmadan, birbirimize saygı duyarak, yeniden 7 Haziran'da sandığa gideceğiz. Güzel Türkiye için, çocuklarımız için, bayrağımız için, ülkemiz için yeni bir tercihte bulunacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Yüz Yılın Projesi'ni açıkladıklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Dünyada buna benzer üç büyük proje var. Dördüncü büyük projeyi biz açıkladık. Her şey İstanbul için diyorlar. İş İstanbul'a, fabrika İstanbul'a, atölye İstanbul'a. Kırşehir'e, Kayseri'ye, Konya'ya.. Ne olacak buralara? Yüz Yılın Projesi'nin merkezi Anadolu, Kaynak Anadolu'da olacak. Anadolu görkemli yıllarına kavuşacak. Anadolu'da iş, aş olacak. Anadolu hiç kimsenin önünde eğilmeyecek. Eski görkemli günlerine kavuşacak."

Mitinglerinde hep yapacağı çalışmaları anlattığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Siyasette kavga istemiyorum. Bu millet kavgadan bıktı artık. Vatandaş şunu soruyor? Arkadaş, sana oy vereceğiz. İktidarda ne yapacaksın? Neyi, nasıl yapacaksın. Ben, neyi nasıl yapacağımı millete anlatıyorum. Onların 13 yıldır ne yaptığını millet gördü. Biz ne yapacağımızı anlatacağız. Yoksulluğu bitireceğiz diyoruz. Nasıl? Emekliye iki aylık vereceğiz. Asgari ücreti 1500 lira yapacağız. Türkiye'yi dünyanın markası haline getireceğiz. Nasıl? Bunu anlatacağım ben."

Bu proje derinlikli bir projedir

Türkiye'nin 4,5 saatlik bir mesafede 1,5 milyar insan nüfusuna ulaştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi kendi bölgesinin ve Orta Doğu'nun yıldızı yapacağız. Yüzyılın projesi yarın sabah uygulayacağımız bir proje değildir. Bu proje derinlikli bir projedir. Türkiye'yi dünyada lider yapmaya aday bir projedir. İktidar dahil hiç kimse 'yanlış bir projedir' diyemiyorlar, 'nasıl yapacak' diyorlar. Ben yapacağım, devleti ve dünyayı biliyorum..." dedi.

"Millet gerginlikten bıktı"

Yeni bir süreci başlatacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kavga olmayacak artık. Millet gerginlikten bıktı. Türkiye'yi huzur ve barış içinde, kardeşçe yönetmek istiyorum. Bakın 13 yıldır, 'O onu dedi, bu bunu dedi' artık millet bıktı. Milliyet, 'Arkadaş benim derdimi nasıl çözeceksin' diyor. Milletin önüne çıkıyorum senin derdini 'şöyle şöyle çözeceğim' diyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın