Dolar
32.53
Euro
34.89
Altın
2,334.27
ETH/USDT
3,153.80
BTC/USDT
64,595.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz

Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıl dönümü tüm yurtta törenlerle kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'de düzenlenen törende buluştu.

29.10.2013 - Güncelleme : 29.10.2013
Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz

ANKARA

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu bölüme geçti. 

Cumhurbaşkanı Gül'ün Atatürk'ün mozolesine üzerinde ay ve yıldız bulunan kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Milletimizin yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıl dönümünü büyük bir çoşkuyla kutluyoruz. Önderliğinizde kurtuluş destanını yazan milletimiz, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefi doğrultusunda sarsılmaz bir irade ve kararlılıkla ilerlemektedir. Bir asra yaklaşan Cumhuriyetimizin kazanımları sayesinde bugün Türkiye'nin her alanda yükselen bir ülke ve küresel bir cazibe merkezi haline gelmesinin gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin görkemli başarılarıyla övünüyor, emanetinize kararlılıkla sahip çıkıyor, kazanımlarımızı yeni hamlelerle daha da yukarılara taşımak için azimle ve inançla çalışıyoruz. Cumhuriyet Bayramı'nda millet olarak hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Törene, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuvvet Komutanları, Yüksek Yargı mensupları, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, milletvekilleri, bazı siyasi parti temsilcileriyle diğer askeri ve mülki erkan katıldı. 

Cumhurbaşkanı Gül'e vatandaşlar ve öğrenciler ellerindeki bayraklarla sevgi gösterisinde bulundu. Gül de el sallayarak vatandaşlara karşılık verdi.

Gül'ün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamasının ardından tören alanındaki Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve öğrenciler, Atatürk'ün mozolesinin önünden saygı geçişi yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde kutlamaları kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anıtkabir'deki törenin ardından Çankaya Köşkü'nde kutlamaları kabul etti. 

Köşk'teki törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, orgeneral ve oramiraller, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aralarında CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da bulunduğu AK Parti, CHP ve MHP'li bazı milletvekilleri, yüksek yargı mensupları, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, bakan yardımcıları, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Ankara'daki üniversitelerin rektörleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, korgeneral ve koramiraller, Bakanlık müsteşarları, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, tümgenerel ve tümamiraller, tuğgenerel ve tuğamiraller ile yabancı misyon şefleri ve bazı bürokratlar Cumhurbaşkanı Gül'e tebriklerini iletti.

Basın mensuplarının doğumgününü kutlaması ve resepsiyon sonrasında kutlama yapıp yapmayacağını sorması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Kutlamayı hep beraber yapıyoruz, aynı zamanda. Biliyorsunuz yaş günümü saklayamıyorum. Bir kez daha herkesin bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın