Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,221.14
ETH/USDT
3,566.80
BTC/USDT
70,679.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, arşiv

Annesinin gelinliğiyle uğurlandı

Almanya'nın Backnang kentindeki yangında ölen Nazlı Özcan Soykan ve 7 çocuğunun cenazeleri memleketleri Afyonkarahisar'da törenle toprağa verildi.

13.03.2013 - Güncelleme : 13.03.2013
Annesinin gelinliğiyle uğurlandı

AFYONKARAHİSAR

Almanya'nın Backnang kentindeki yangında ölen Nazlı Özcan Soykan ve 7 çocuğunun cenazeleri, Afyonkarahisar'da, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törenle toprağa verildi.

Evlerindeki yangında 40 yaşında hayatını kaybeden Nazlı Özcan Soykan, aynı olayda ölen ilk evliliğinden çocukları 17 yaşındaki Hatice ve 14 yaşındaki Yılmaz Oruç, ikinci evliliğinden çocukları 8 yaşındaki Abdulkadir, 7 yaşındaki İzzet, 6 yaşındaki Yasin, 3 yaşındaki Ahmet ve 6 aylık Murat Soykan'ın cenazeleri bulunan tabutlar, İmaret Camisi bahçesine getirildi.
Bir din görevlisi, topluluğa yönelik yaptığı konuşmada, yangın nedeniyle hayatını kaybettiği için anne ile 7 çocuğunun dinen şehit sayıldığını bildirdi.

Daha sonra, her tabutun başında bekleyen din görevlileri tarafından ayrı ayrı kıldırılan cenaze namazlarına, Bozdağ ve Eroğlu'nun yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, milletvekilleri, faciada ölen kişilerin yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl da burada hazır bulundu.

Olay gecesi teyzesinde kaldığı için hayatta kalan Halil Oruç (15), Bozdağ'ın yanında saf tuttu.
Nazlı Özcan Soykan'ın annesi Hatice Özcan ile eşi Sami Soykan'ın, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildiği gözlendi.

Bir süre omuzlarda taşınan tabutlar, Afyonkarahisar Belediyesi'ne ait 5 cenaze aracına konularak, Kocatepe Asri Mezarlığı'na götürüldü.
Bozdağ, camiden ayrıldığı sırada Hatice Özcan'ın ellerinden tutarak araca binmesine yardımcı oldu. Bozdağ ile Özcan, bu araçla mezarlığa hareket etti.

Murat bebeğin cenazesi, annesinin cenazesiyle aynı mezarda

Cenazeler, Bozdağ ve Eroğlu'nun da bulunduğu kalabalık bir topluluk tarafından mezarlıkta açılan 7 mezarda yan yana defnedildi. 6 aylıkken ölen Murat bebeğin cenazesi, annesinin cenazesiyle aynı mezara konuldu.

Burada fenalaşan Hatice Özcan'a, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.
Bozdağ, defin işlemlerinin tamamlanmasının ardından faciada yaşamını yitiren anne ile 7 çocuğunun yakınlarına taziyelerini iletti.

Bu arada, ölen kişilerin yakınları, yakın ilgilerinden dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın