Dolar
32.48
Euro
34.74
Altın
2,336.52
ETH/USDT
3,116.10
BTC/USDT
63,476.00
BIST 100
9,915.62
Dünya, arşiv

''Katliam silahı'' anne üzerine kayıtlı

Annesinin üzerine kayıtlı silahlarla ABD'deki küçük bir kasaba okuluna saldırı düzenleyen 20 yaşındaki genç, aralarında öğrenci ve öğretmenlerin bulunduğu 27 kişiyi öldürdü, ardından da intihar etti.

15.12.2012 - Güncelleme : 15.12.2012
''Katliam silahı'' anne üzerine kayıtlı

NEWTOWN - Mustafa Keleş 

ABD'nin Newtown kentinde 20'li yaşlardaki bir genç, evde öldürdüğü annesinin aracıyla kasaba okuluna gitti.

Annesinin üzerine kayıtlı iki tabancayla okula giren saldırgan, iki anasınıfındaki öğrencilere ateş etti. 18 öğrencinin okulda ikisinin de hastanede öldüğü öğrenilirken, okul müdürünün de aralarında bulunduğu 6 yetişkinin de saldırı sırasında hayatını kaybetti.

Saldırgan, olay yerinde intihar ederken, araçta da bir tüfek bulundu.

ABD basını saldırganın 20 yaşındaki ''Adam Lanza'' olduğunu bildirdi. Ancak polis yetkilileri henüz ismi doğrulamadı. Saldırganın kardeşi Ryan Lanza'nın da gözaltında olduğu ve sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Ölenlerin çoğu 6 yaşında

Saldırıda hayatını kaybeden 8'i erkek, 12'si kız 20 çocuğun 15'inin 6, 5'inin ise 7 yaşında olduğu bildirildi.

Kurbanlardan 6 yaşındaki Ana Marquez-Greene'in, ailesiyle 2 ay önce Kanada'da Connecticut'a geldiği öğrenildi.

Saldırıda ölen 7 yetişkinin ise kadın olduğu belirtildi. Ölenler arasında saldırgan Lanza'nın annesi, 47 yaşındaki okul müdiresi Dawn Hochsprung, 27 yaşındaki öğretmen Victoria Soto, okul psikoloğu 56 yaşındaki Mary Sherlach da bulunuyor.

Adli tıp yetkilileri, kurbanların hepsinin birkaç kez yarı otomatik tüfekle vurulduğunu bildirdi. 

İnceleme sürüyor

Connecticut Eyaleti Newtown kasabasındaki katliamın ardından polis ve adli tıp görevlilerinin Sandy Hook ilkokulundaki incelemeleri devam ediyor. Gece boyunca okulda tutulan cesetler de otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü.

Polisin okuldaki delil toplama işleminin bir kaç gün daha sürebileceği belirtiliyor. Katliamın neden işlendiği ise halen belirsizliğini koruyor. Olay yerinde saldırının sebebine ilişkin bazı delillerin bulunduğu belirtiliyor ancak bu delillere ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Kasabada yaşayan vatandaşlar da çocuklarıyla okul çevresinde izin verilen yerlere kadar gelerek çiçek bırakıp kurbanlar için dua ediyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın