Dünya, Kurumsal Haberler, arşiv

Görmez'den AA Kudüs ofisine ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Anadolu Ajansı'nın Kudüs ofisini ziyaret etti.

19.05.2015 - Güncelleme : 19.05.2015
Görmez'den AA Kudüs ofisine ziyaret

KUDÜS

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Filistin'de Anadolu Ajansının (AA) Kudüs ofisini ziyaret etti.

Görmez, Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz ve beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği ziyarette, büro yetkililerinden AA'nın faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

AA'nın Kudüs ofisindeki görevlileriyle tek tek tanışan Görmez, "Anadolu Ajansı'nın, son dönemde uluslararası arenada ismini sık sık duyurduğuna memnuniyetle tanık oluyorum " dedi.

"Uluslararası kurumlar itibar kaybetti"

Görmez, Gazze ve Filistin konusunun, insanlığın son yüzyılda yaşadığı bir dram olduğunu belirterek, "Gazze’den dolayı uluslararası kurumlar itibar kaybetti. Dünya barışının sağlanması konusunda bir ümitsizlik yaşandı. Çünkü Gazze’nin üzerine bombalar yağarken, insanlığın kılı kıpırdamadı" dedi.

Gazze’de olup bitenleri öteden beri takip ettiklerini hatırlatan Görmez, şöyle devam etti:

"Biz millet olarak, her üç savaşta da Gazzeli kardeşlerimize yardımcı olmak için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalıştık. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak üç ayrı kampanya açarak milletimizin yardımlarına rehberlik yaptık. Gazze’de yaşanan acıları yerinde görmek için bu ziyaretimiz son derece önemliydi. Gazzelilerle görüşmek ve Filistinliler arasındaki iç barış noktasındaki görüşlerini öğrenmemiz bizim açımızdan önemli. Ayrıca TİKA’nın öncülüğünde milletimizin Gazze’de yaptırdığı hastaneyi ve yıkılan evlere yönelik onarım çalışmalarını yerinde gördük." 

"Camileri ayağa kaldırma sözü verdik"

Türkiye’den gelerek Gazze'deki çalışmalara katılan sivil toplum örgütlerinin yaptığı çalışmaların çok olduğunu belirten Görmez, şöyle devam etti:

"Son savaşta Gazze'de 78 caminin yerle bir edildiğini diğer bütün camlerinin de mutlaka hasar aldığını öğrendik. Camilerin, kendileri için hayat merkezi olduğunu, sadece namaz kılma mekanı olmadığını, insanların toplumsal hayatı cami ve çevresinde yaşayabildiklerini, onlar yok olunca oradaki insanların çok daha büyük sıkıntı çekeceklerini ifade ettiler. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde bu camileri ayağa kaldırma sözü verdik. Bu çalışmaları inşallah en kısa zamanda başlatacağız."

Muhabir: Turgut Alp Boyraz, Yusuf Hatip 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.