Politika, seçim 2015, arşiv

'Anadolu dünyanın merkezi olacak'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Yüzyılın projesini" açıkladığını belirterek, Anadolu'nun dünyanın merkezi olacağını söyledi.

25.05.2015 - Güncelleme : 25.05.2015
'Anadolu dünyanın merkezi olacak'

MERSİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tarsus ilçesindeki Cumhuriyet Alanı'nda ve Hatay'ın İskenderun ilçesi Atatürk Anıt Meydanında düzenlendiği mitingde vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu, "13 yıl tek başına iktidar oldular. 13 yıl sonunda neyimiz oldu? 13 yıl sonunda Tarsus olarak kocaman bir cezaevimiz var. Türkiye'de fabrika değil, cezaevi yaptığı için sevinen iktidar var" ifadelerini kullandı.

Emeklilerin, çiftçilerin, esnafın kazanmasını, hortumcuların kaybetmesini hedeflediğini kaydeden Kılıçdaroğlu,  halktan yana bir düzen kuracaklarını söyledi.

"Anadolu dünyanın merkezi olacak"

"Yüzyılın projesini" açıkladığını anımsatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Mersin, İskenderun, Trabzon, Samsun limanları dünyanın merkezleri olacak. Anadolu, dünyanın merkezi olacak. Projemiz bittiğinde, olgunlaştığında bir yılda yaratacağı katma değer 147 milyar dolar olacak. Bütün büyük ülkeler merkez Türkiye'de, mega kentte yer almak için yarışacak. 160 milyar dolarlık yatırım yapılacak. 2 milyon 200 bin kişiye istihdam yaratacağız. Türkiye, bölgenin en büyük, dünyanın saygın ülkelerinden birisi olacak. Emekliyi, çiftçiyi, taşeron işçisini, engelliyi nasıl düşünüyorsak, Türkiye'nin 50 yılını, 100 yılını da düşünüyoruz, 30 yılını da düşünüyoruz çünkü ülkemizi, insanımızı, bayrağımızı, milletimizi seviyoruz."

"Tek hedefimiz, tek ilkemiz var"

"Biz, Ortadoğu politikasını, dış politikayı tamamen değiştireceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Tek hedefimiz, tek ilkemiz var. Onu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk çizdi. Yurtta barış dünyada barış. Ortadoğuda barış, Afrika'da barış, heryerde barışı savunacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Anıl Bağrık, Bekir Ömer Fansa, İbrahim Erikan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın