Dolar
32.47
Euro
34.82
Altın
2,342.26
ETH/USDT
3,129.00
BTC/USDT
64,152.00
BIST 100
9,890.19
Yaşam, arşiv

"AA Sanatçılarının Gözünden Savaş Mağduru Kadınlar"

"Anadolu Ajansı Sanatçılarının Gözünden Savaş Mağduru Kadınlar" sergisi Gaziantep'te açılacak.

09.11.2014 - Güncelleme : 09.11.2014
"AA Sanatçılarının Gözünden Savaş Mağduru Kadınlar"

GAZİANTEP

"Anadolu Ajansı Sanatçılarının Gözünden Savaş Mağduru Kadınlar" sergisi Gaziantep'te açılacak.

Kadın ve Demokrasi Derneğince (KADEM) Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 10-11 Kasım'da Divan Otel'de düzenlenecek "Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar Paneli" kapsamında, Suriyeli savaş mağduru kadınların dramını anlatan yaklaşık 40 fotoğraftan oluşan "AA Sanatçılarının Gözünden Savaş Mağduru Kadınlar" ve Sabiha Çimen'in "Kent Mültecileri" sergisinin de açılışı yapılacak.

"Geçici korumamız altındaki Suriyeliler", "Güvenli ortam arayışı: savaş mağduru kadınlar ve güçlendirilmeleri" konularının ele alınacağı panele, Türkiye'deki geçici koruma altında bulunan savaş mağduru sığınmacılara ilişkin çalışmalar yürüten ilgili kurumların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve psikologlar davet edildi.

Panele, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve BM Kadın Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Operasyonlardan Sorumlu Yüksek Komiser Yardımcısı Janet Lim ve İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani Yardım Dairesi'nden Rami İnshasi de katılacak. 

Programda ayrıca Tülay Gökçimen'in yönettiği ve Suriyeli kadınların acılarını konu edinen "Haykırış" belgeselinden kısa bir bölüm de izletilecek.

Muhabir: Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın