Dolar
32.46
Euro
34.76
Altın
2,340.77
ETH/USDT
3,146.30
BTC/USDT
63,936.00
BIST 100
9,915.62
Dünya

Rusya Türk sebze ve meyve ürünlerine yaptırım uygulayacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Türkiye’den sebze ve meyve ürünlerine birkaç hafta sonra yaptırım uygulanacağını söyledi.

Emre Gürkan Abay  | 30.11.2015 - Güncelleme : 30.11.2015
Rusya Türk sebze ve meyve ürünlerine yaptırım uygulayacak

Moskova

MOSKOVA

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Türkiye’den sebze ve meyve ürünlerine yaptırım uygulanacağını, ancak enflasyon riski nedeniyle uygulamanın birkaç hafta sonra yürürlüğe gireceğini belirtti.

Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti’de yer alan habere göre, Dvorkovich, Türkiye’ye yönelik uygulanacak yaptırımların meyve ve sebze ürünlerini kapsayacağına işaret ederek, “Şu anda Türkiye’den sanayi ürünlerine yönelik bir yaptırım uygulamayı düşünmüyoruz” dedi.

İthalatı durdurulacak ürünlerin enflasyon riski yaratmaması için yaptırımların birkaç hafta sonra uygulamaya koyulabileceğini belirten Dvorkovich, Türk nakliye firmalarının izinlerini de önümüzdeki yıl dörtte bir oranında azaltılmasının planlandığını söyledi.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın